Tältä näyttää päällä oleva iPhone 7

Tältä näyttää päällä oleva iPhone 7
Applen tämänvuotinen puhelinjulkaisu on käynyt läpi kenties historiansa kovimman huhu- ja vuotomyllyn. Vaikuttaa siltä, että olemme nähneet laitteesta jo liki kaiken mahdollisen, mutta tähän asti tarjolla on kuitenkin ollut vain väitettyjä laitteita, joiden toiminnasta ei ole ollut varmuutta, joka tietysti herättää kysymyksiä.

Tällä kertaa tarjolla on kuitenkin varsin hyvänlaatuisia kuvia, joissa iPhone 7:ää esitellään paitsi edestä ja takaa niin nyt myös näyttö päällä. Twitter-käyttäjä @the_malignant on julkaissut neljä kiinalaissivusto Weibossa esiintynyttä kuvaa, joista kaksi ohessa.Varsinaisesti mitään uutta kuvat eivät esittele, mutta kenties voimme olla jälleen asteen varmempia, että Applelta on tulossa iPhone-malli, jossa on entistä suurempi ja hieman ulkoneva kamera sekä kaarevat antenniviivat. Muutoin laite tulee näyttämään kovasti edeltäjältään. Mitä sisään sitten on mahdutettu, jäänee todennäköisesti nähtäväksi syyskuulle.Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 21. heinäkuuta, 2016 23:05
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Abcabc375

  Näyttää aivan kaksi vuotta vanhalta iPhonelta.

  21.7.2016 23:53 #1

 • Sillattiis (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Näyttää aivan kaksi vuotta vanhalta iPhonelta. Totta. Vaikuttaa siltä, että jonkun muun pitää tehdä joku käänteentekevä isompi muutos ennenkuin Apple uskaltaa muuttaa toimivaa rahasampoa. Nyt on tullut vuosi toisensa perään sitä samaa pienillä viilauksilla. Kuulostaa hyvin paljon jonkun toisen firman menneeltä toiminnalta, mutta Applella on toki sidottu käyttäjät tiukasti ekosysteemiin.

  22.7.2016 10:47 #2

 • Jonahan

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Näyttää aivan kaksi vuotta vanhalta iPhonelta. Totta. Vaikuttaa siltä, että jonkun muun pitää tehdä joku käänteentekevä isompi muutos ennenkuin Apple uskaltaa muuttaa toimivaa rahasampoa. Nyt on tullut vuosi toisensa perään sitä samaa pienillä viilauksilla. Kuulostaa hyvin paljon jonkun toisen firman menneeltä toiminnalta, mutta Applella on toki sidottu käyttäjät tiukasti ekosysteemiin. Ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, että Applen toimintamalli perustuu nimenomaan tuotteen jatkuvaan evoluutioon, ei suureen tempoiluun, etenkään ulkonäössä. Apple ei myöskään ole ollut millään markkinalla ensimmäinen. Ei ensimmäinen tietokone, ei ensimmäinen puhelin, ei ensimmäinen älykello, ei ensimmäinen musiikkikauppa jne. Sen menestys perustuu oikeaan ajoitukseen, ja hyvien tuotteiden tekemiseen ja iterointiin.

  Samaa Apple on tehnyt esimerkiksi läppäreiden kanssa. Tänään myytävät laitteet ovat varsin suora jatkumo vuonna 2001 julkaistusta Titaanium Powerbookista[1], jonka designia on sitten iteroitu viimeiset 15 vuotta ja tullaan iteroimaan jatkossakin.

  Kategorian muuttavia suuria hyppäyksiä tulee erittäin harvoin ja yleensä ne tulevat joltain pienemmältä toimijalta. Syitä on monia, tärkeimpinä ehkä yhteensopivuus, tuotantomäärät ja radikaalin muutoksen sisältämä riski.

  Applen tapauksessa tuotantomäärä on vieläkin ongelmallisempi radikaalin muutoksen este kuin monen muun. Se on tottunut myymään viimeistä malliaan jokusen sata miljoonaa vuodessa. Sellaisen volyymin saavuttaminen jollain radikaalilla teknisellä ratkaisulla tai komponentilla on huiman vaikeaa ja kun alihankkijaketjun pitää alkaa toimimaan liki vuotta ennen julkaisua ennättäisi kilpailu todennäköisesti mukaan.

  Muutos ja erilaisuus eivät ole sinällään hyviä asioita, suunnan pitää olla parempaan. Jos erilaisuus tarkoittaa myös epäyhteensopivuutta ohjelmistojen tai vastaavien kanssa pitää korvaavan tuotteen olla muulla tavoin liki ylivertainen jotta menestyisi.

  [1] http://ismh.s3.amazonaws.com/2013-06-02-tibook.png

  23.7.2016 15:00 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud