Skype-päivityksiä ei tule enää näille Android-, iOS- ja Windows-versioille

Skype-päivityksiä ei tule enää näille Android-, iOS- ja Windows-versioille
Microsoftin omistama Skype on kertonut virallisessa blogissa tulevista uudistuksista, joilla pyritään kaventamaan tuettujen laitealustojen määrää. Tämä tarkoittaa, että jatkossa osa vanhemmista Android- ja Windows-puhelinten käyttäjistä ei välttämättä voi käyttää enää palvelua mobiililaitteellaan.

Skypen tuki jatkuu iOS 8:n, Android 4.0.3:n ja Windows 10:n osalta, mutta näitä aiempia alustaversiota käyttävät mobiililaitteet eivät ole jatkossa Skype-tuettujen laitteiden listalla. Suosituimmat versiot, joille Skype-tukea ei enää jatketa ovat siis Android 2.3, iOS 7 ja Windows Phone 8.1.Applen ja Googlen alustoiden osalta tilanne on hyvä, sillä merkittävä enemmistö käyttää uudempia alustaversioita. iOS 8:aa edeltäviä versioita käyttää yhteensä vain n. 3 prosenttia ja Androidin 4.0.3:a edeltäviä versioita vain n. 2 prosenttia käyttäjistä. Windows-puhelinten käyttäjistä yhä valtaosa, NetMarketSharen mukaan noin 65%, käyttää edelleen Windows 10:tä edeltäviä versioita.

Niinpä uudistukset osuvat eniten Microsoftia itseään nilkkaan. Toisaalta älypuhelinstrategia on epäonnistunut jo kauan sitten, joten mitään suurta vahinkoa (jota jo ei ole tehty) yhden sovelluksen päivittämättömyys tuskin Windowsin mobiilialustalle tuo.

Skype pyrkii uudistuksella yhtenäistämään palveluaan, jonka tarkoituksena on myös eliminoida siirtymävaiheen (P2P -> pilvipalvelu) ongelmia. Tuen loppuminen ei suoranaisesti tarkoita, että palvelu lakkaa toimimasta, mutta se voi aiheuttaa ongelmia, jonka lisäksi uusia ominaisuuksia ei kannata enää vanhemmille alustaversioille odottaa.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 21. heinäkuuta, 2016 20:22
Tägit
Android Microsoft Skype iOS Windows Phone Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud