Huawein entiset Nokia-insinöörit työstävät haastajaa Androidille?

Huawein entiset Nokia-insinöörit työstävät haastajaa Androidille?
Maailman matkapuhelinmarkkinoista reilusti yli 80 prosenttia käyttää Androidia käyttöjärjestelmänään. Lopuista viitisentoista prosenttia on iOS-laitteita ja muiden osuus on häviävän pieni. Kaupasta on kuitenkin mahdollista ostaa myös muilla käyttöjärjestelmillä varustettuja puhelimia ja jatkossa tarjolla varmasti lisää vaihtoehtoja.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana markkinoilla on kokeiltu kaikenlaisia alustaratkaisuja, mutta Androidin ylivoima on vain kasvanut. Muun muassa Sailfishin, Tizenin ja Firefox OS:n kaltaiset käyttöjärjestelmät ovat jääneet marginaaliin tai epäonnistuneet täysin olipa kehittäjässä kyse pienestä startup-projektista tai valtavasta suuryhtiöstä.

Tulossa on jatkossa uusia yrittäjiä, niin kauan kuin vapaa markkinatalous jyllää. Androidilta prosentteja yrittää uusimpien huhujen mukaan ryöstää myös Huawei, jonka kerrotaan kehittävän uutta käyttöjärjestelmää.

The Informationin mukaan Huawein Skandinaviaan palkatut insinöörit kehittävät uutta käyttöjärjestelmää, joka saattaa jatkossa haastaa yhtiön käyttämän Androidin. Lähteen mukaan palkattujen joukossa on entisiä Nokian työntekijöitä, joka ei tietysti yllätä, eritoten, jos Skandinaaviaan lukeutuu tässä tapauksessa Suomi. Entisten nokialaisten käyttöjärjestelmänä tunnetaan tietysti myös Jollan Sailfish.

Viime vuoden lopusta yhtiön designia on johtanut ennen Applelle työskennellyt Abigail Brody, jonka kädenjälki näkyy varmasti sekä käyttöliittymän uusissa versioissa että mahdollisesti tulevassa käyttöjärjestelmässä. Nähtäväksi tosin jää onko Brody tuonut mitään Jony Iven pelikirjasta Huaweille.

Huawein Androidin päällä pyörivän Emotion UI (EMUI) -käyttöliittymän kehitystyötä on tehty myös Suomessa.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 23. kesäkuuta, 2016 19:46
Tägit
Android Huawei EMUI
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Sefriol

    Otsikko on hieman harhaanjohtava. Saisi käsityksen, että Huaweilla työskentelevät Nokia-insinöörit olisivat jättäneet yrityksen tehdäkseen uutta käyttöjärjestelmää.

    23.6.2016 23:26 #1

© 2019 AfterDawn Oy