Muisti loppuu puhelimesta? Google ehdottaa mitkä sovellukset kannattaa poistaa

Muisti loppuu puhelimesta? Google ehdottaa mitkä sovellukset kannattaa poistaa
Google on uudistanut Play Store -sovelluksen asennushallintaa niin, että käyttäjälle ehdotetaan automaattisesti poistettavia sovelluksia puhelimen tallennustilan tullessa täyteen.

Sovellusten koko on paisunut vuosi vuodelta, joten harvoin tai ei koskaan käytettyjen ohjelmien poistamisella voi helposti saada lisää tilaa valokuville ja muille tiedostoille. Käyttöhistorian lisäksi Google näyttäisi ottavan huomioon ehdotusten järjestyksessä ohjelmien käyttämän tallennustilan määrän.

Ominaisuus huomattiin ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten Play Store -sovelluksen APK-paketin uumenista. Sitä ei oltu kuitenkaan vielä tuolloin otettu käyttöön.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. kesäkuuta, 2016 9:57
Tägit
Android Google Google Play Store Google Play Android 5.0 Lollipop Android 5.1 Lollipop Android Marshmallow
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • muppis

  Kyllähän sitä tilaa säästyis, kun SD kortille asentaminen toimis oikein ja sais ampua niitä esiasennettuja mäkeen. Ne itselläänhän ei juuri tilaa vie, mutta niiden päivitykset vie.

  3.6.2016 11:09 #1

 • jartar

  Iso ongelma on pakolliset google ohjelmat, mitkä päivitysten takia vievät järjettömän määrän muistia varsinkin pieni muistisesta tabletista/kännystä. Jos nyt ensin lähdettäisiin siitä, että käyttäjä saisi itse valita mitä ohjelmia tarvitsee, niin tallennustilaa olisi enemmän käytettävissä.

  3.6.2016 11:35 #2

 • avthein

  MUISTIKORTTI on keksitty ja sinne on saanut osan sovelluksista asennettua tai siirrettyä. Tätä käytäntöä saisi tukea laajemminkin niin se laitteen muisti ei tukkeutuisi.

  3.6.2016 16:48 #3

 • muppis

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein: MUISTIKORTTI on keksitty ja sinne on saanut osan sovelluksista asennettua tai siirrettyä. Tätä käytäntöä saisi tukea laajemminkin niin se laitteen muisti ei tukkeutuisi. Ainakin 5.1.1:ssä muistikortti-tuki on vielä puutteellinen. Vaikka asetuksista laittaa, että ohjelmat asennetaan kortille, niin silti ne menee puhelimen muistiin joskin asetukset ja data tallentuu kortille. Itse ohjelma pitää käydä erikseen siirtämässä kortille.

  Ja noiden esiasennettujen ohjelmien päivityksiä, jotka siis on käytännössä koko ohjelma, ei voi siirtää kortille ollenkaan.

  Otetaan esimerkiksi Google Maps. Vie esiasennettuna tuossa S5 Neossa ~280 kB käyttäjän tilaa puhelimen muistitilasta. Päivitys on kooltaan ~36 MB, mutta sen asennuksen jälkeen ohjelman tilankäyttö pompsahtaa 108 megatavuun eikä siinä ole yhtään karttadataa. Tätä ei voi ollenkaan siirtää muistikortille, ei edes sitä karttadataa.

  3.6.2016 18:15 #4

 • kokorux

  Samun suurin todelline ongelma on se hyväksyy vain yli 10 Mb: sovelukset muistikortille, eli se mitä on asentunut sinun haloo haloon. Omia valmiksi asennettuja turhakkeita, ei voi poistaa muutakuin roottaamalla oman haloo haloon ja sen kautta tekemällä omia astuksia. Eli kaikki ei toimi aina kuin elokuvissa.

  3.6.2016 21:23 #5

 • muppis

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kokorux: Samun suurin todelline ongelma on se hyväksyy vain yli 10 Mb: sovelukset muistikortille, eli se mitä on asentunut sinun haloo haloon. Omia valmiksi asennettuja turhakkeita, ei voi poistaa muutakuin roottaamalla oman haloo haloon ja sen kautta tekemällä omia astuksia. Eli kaikki ei toimi aina kuin elokuvissa.
  Kyllä tuo antaa siirtää kortille, jos siihen ohjelmaan on sellainen tuki tehty. Esim. OpenSudoku siirtyi nätisti kortille vaikkei vie kuin alle 3 MB. Kun taas pankkiohjelma ei siirry, kun pankin tietoturvan mukaan se ei ole turvallista.

  4.6.2016 14:58 #6

© 2019 AfterDawn Oy