Facebook pakottaa Android-käyttäjät asentamaan Messengerin

Facebook pakottaa Android-käyttäjät asentamaan Messengerin
Facebook on puskemassa käyttäjiään yhä enenevissä määrin pois palvelunsa selainpohjaisesta käytöstä. Viimeisin merkki tästä on yhtiön omistaman Messenger-pikaviestimen pakkosyöttö Android-käyttäjille.

Tähän saakka käyttäjät ovat voineet viestitellä kännykkää käyttäen muiden Facebook-käyttäjien kanssa suoraan Facebookin mobiilisivujen kautta, mutta nyt näyttää siltä, että Androidilla Facebookin yksityisviesteihin pääsee jatkossa käsiksi ainoastaan asentamalla Messenger-sovelluksen.Jo nyt viestit-kuvakkeen klikkaaminen Androidilla Facebookin mobiilisivuilla vie käyttäjän suoraan Play Kauppaan, mikäli Messengeriä ei ole laitteeseen asennettu. Tämän on voinut pienellä selainjumpalla kiertää, mutta nyt Facebook on lisännyt viestit -osioon ilmoituksen, jossa todetaan yksiselitteisesti, että Piakkoin voit lukea viestisi ainoastaan Messengerin kautta. Yläkulmassa näkyvää ruksia ilmoituksen kohdalla pääsee vielä viesteihin käsiksi, mutta ilmoituksen sisältö on selkeä: Facebook mobiiliwebissä on kuolemassa, mikäli käyttäjän älypuhelin vain löytyy Facebookin virallisesti tuettujen laitteiden listalta.

Facebook pakottaa Android-käyttäjät Messengeriin

Lienee todennäköistä, että sama ilmiö tulee ajan mittaan tapahtumaan myös Facebookin muulle sisällölle. Aikataulua siitä, milloin mobiiliselaimella pääsy yksityisviesteihin lopullisesti päättyy, ei vielä ole tiedossa.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 3. kesäkuuta, 2016 14:39
Tägit
Android Facebook Facebook Messenger mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • Vilperi13

  Pas*** sanon minä. Facebook ja Messenger sovellukset vievät ylivoimaisesti eniten akkua kännykällä. Akkukesto on parantunut roimasti sen jälkeen kun poistin ne. Facebookia olen selaillut mobiiliversiona Chromella ja hyvin on toiminut. Miksi ihmeessä pakkosyötetään tämmöistä roskaa asennettavaksi? En varmasti ole asentamassa noita kahtia syöpää takaisin kännykälle. Pakko kait odotella kiertoa, jotta näitä ohjelmia ei tarvitsisi käyttää...

  3.6.2016 16:47 #1

 • Abexi

  Huomasin tämän "ominaisuuden" muutama hetki sitten ja kyllähän se harmitti. Olen selaimella köyttänyt noita viestejä, mutta taitaa sekin loppua. Facebook sovellus kun ei taustalla päivittele mitään tai anna ilmoituksia (tai varmasti päivittelee, mutta ei siinä määrin kuin se normaali oikeuksilla tekee).

  3.6.2016 17:48 #2

 • saanimaa

  Pitääpä poistaa koko Facebook-tili.

  4.6.2016 01:48 #3

 • romppulainen (vahvistamaton)

  Ei haittaa pätkääkään kun en Facea käytä kännykällä, Messengerin kanssa ei mitään ongelmia.

  4.6.2016 16:30 #4

 • Bazilli

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13: Pas*** sanon minä. Facebook ja Messenger sovellukset vievät ylivoimaisesti eniten akkua kännykällä. Akkukesto on parantunut roimasti sen jälkeen kun poistin ne. Facebookia olen selaillut mobiiliversiona Chromella ja hyvin on toiminut. Miksi ihmeessä pakkosyötetään tämmöistä roskaa asennettavaksi? En varmasti ole asentamassa noita kahtia syöpää takaisin kännykälle. Pakko kait odotella kiertoa, jotta näitä ohjelmia ei tarvitsisi käyttää... Minä taas kokeilin poistaa nuo molemmat, enkä nähnyt akkukeston parantuvan juuri yhtään. Tähän tietysti vaikuttaaa, etten avaa kumpaakaan kuin kerran pari päivässä, jos sitäkään. Nuo eivät silti näy akun statseissa, joten vähän tuntuu liioitellulta tuo pahimmaksi akkusyöpöksi sanominen. Mikä tahansa sovellus syö akkua jos sitä käyttää paljon.

  5.6.2016 19:04 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud