DNA selvittää pörssilistautumista – Pääomistajan tahto toteutuu vihdoin?

DNA selvittää pörssilistautumista – Pääomistajan tahto toteutuu vihdoin?
DNA:n hallitus käynnistänyt strategisen selvitystyön, "jonka tavoitteena on varmistaa, että edellytykset yhtiön liiketoiminnan myönteiseksi kehitykseksi säilyvät jatkossakin". Käytännössä selvitystyö tarkoittaa sitä, että hallitus selvittää mahdollisuuksia listautua esimerkiksi pörssiin.

Jo kesällä 2013 DNA selvitti mahdollisuuksia laajentaa yhtiön omistuspohjaa joko myymällä omistusosuuksia pääomasijoittajille tai listautumalla pörssiin. Kumpikaan vaihtoehdoista ei toteutunut, mutta myöhemmin syksyllä DNA:n suurin omistaja Finda Oy kasvatti omistusosuuttaan 39 prosenttiin ostamalla KPY Sijoitus Oy:n DNA-osakkeet.Tänään julkaistussa tiedotteessa DNA mainitsee selvitystyön yhtenä tarkoituksena olevan kartoittaa pörssilistautumisen mahdollisuutta. Selvitystyön piiriin voi siis kuulua toisenlaisia muutoksia omistuspohjaan, mutta näistä vaihtoehdoista ei mainittu tiedotteessa mitään.

Vuonna 2014 DNA:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön pääomistaja Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino totesi DNA:n tarkoituksena olevan listautuminen "jollakin aikavälillä". Listautumista on siis mietitty pitkään ja nykyiset omistajat ovat odottaneet sopivaa hetkeä. DNA teki viime vuonna historiansa parhaan liiketuloksen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. kesäkuuta, 2016 10:21
Tägit
DNA operaattori operaattorit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy