Apple tekee vierailun Intiaan – paikalliset pelkäävät joutuvansa muun maailman roskakoriksi

Apple tekee vierailun Intiaan – paikalliset pelkäävät joutuvansa muun maailman roskakoriksi
Miljardin dollarin sijoituksen kiinalaiseen Didi Chuxingiin tehnyt Apple aikoo lämmitellä myös intialaisia viranomaisia tekemällä paikallisten kasvuyritysten kanssa yhteistyötä. Applen toimitusjohtaja Tim Cook on tekemässä tällä viikolla vierailun Intiaan, kertoo The Economic Times.

Apple ei suostunut kommentoimaan Cookin vierailua, mutta The Economic Timesin mukaan toimitusjohtajan agendalta löytyy vierailut Mumbaihin, New Delhiin ja Hyderabadiin. Yhtenä tärkeimpänä vierailun syynä on edistää tehdaskunnostettujen iPhone-puhelimien maahantuontia Intiaan. Paikalliset puhelinmerkit ovat vastustaneet Applen suunnitelmia, koska niiden mukaan hallituksen pitäisi edistää paikallista tuotantoa, eikä suostua muun maailman "roskakoriksi".Viranomaisia ja poliitikkoja voi kuitenkin miellyttää jos Apple edesauttaa paikallisia kasvuyritysten toimintaa ja perustaa maahan myymälöitä. Huhujen mukaan ensimmäiset intialaiset Apple Store -kaupat voisivat avautua jo ensi vuonna. Lisäksi on mahdollista, että Apple aloittaa yhdessä Foxconnin kanssa iPhone-tuotannon maassa.

Reutersin mukaan Tim Cook tapaisi vierailun yhteydessä Intian pääministerin.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 17. toukokuuta, 2016 9:37
Tägit
Apple älypuhelin Intia Tim Cook Apple Store
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud