WhatsApp pistettiin kiinni kolmeksi päiväksi – Ei suostu purkamaan salausta

WhatsApp pistettiin kiinni kolmeksi päiväksi – Ei suostu purkamaan salausta
WhatsApp on määrätty jälleen suljettavaksi määräajaksi Brasiliassa. Tällä kertaa pikaviestipalvelu on määrätty 72 tunniksi toimintakieltoon, kun se viime vuoden joulukuussa oli brasilialaisten ulottumattomissa 12 tunnin ajan.

Oikeuden määräämät estot juontavat juurensa huumevälitystapaukseen, jonka selvittämiseksi Brasilian oikeuslaitos on vaatinut WhatsAppilta apua viestien salauksen purkamiseksi. WhatsApp on toistuvasti todennut käyttävänsä end-to-end-salaustekniikkaa, minkä takia sillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia selvittää puhelimilla käytyä viestihistoriaa.

Oikeus on taas yrittänyt patistaa WhatsAppia yhteistyöhön estojen ja uhkasakkojen avulla. Mikäli WhatsApp ei täytä oikeuden määräyksiä, lätkäistään palvelulle päivittäin noin 130 000 euron sakko, kunnes palvelu suostuu yhteistyöhön.

WhatsApp on Brasilian toisiksi suosituin mobiilisovellus ja 91 prosenttia maan matkapuhelinkäyttäjistä arvellaan käyttävän pikaviestipalvelua.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. toukokuuta, 2016 10:22
Tägit
salaus pikaviestin WhatsApp mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy