Uusi innovaatio: Puhelimien sormenjälkilukija yhdistettiin näyttöön

Uusi innovaatio: Puhelimien sormenjälkilukija yhdistettiin näyttöön
Sormenjälkiskannerista on tullut lyhyessä ajassa uusien huippuälypuhelimien vakiovaruste, mutta skannerin sijoituspaikka vaihtelee paljon valmistajittain. Tuotekehittäjien vaihtoehdot ovat laajenemassa vielä lisää, kunhan LG Innotek saa kaupallistettua uusimman teknologiansa.

Applen ja Samsungin mielestä sormenjälkilukijan paikka on puhelimen etupuolella kotinäppäimessä, kun taas LG ja Huawei ovat päätyneet sijoittamaan skannerin puhelimen takakuoreen. Sonylla taas on päädytty kompromissiin, eli lisäämään lukija puhelimen kyljessä olevaan virtanäppäimeen.Sormenjälkiskanneri ei välttämättä tarvitse erillistä näppäin tulevaisuudessa, sillä LG Innotek kehittänyt kalvon, jonka ansiosta sormenjälkilukija voidaan integroida puhelimen kosketusnäyttöön. Kalvo on vain 0,03 millimetriä paksu, joten sen lisääminen näytön suojalasin alle ei juuri vaikuta puhelimen paksuuteen. Muotoiluun kalvo voi vaikuttaa paljonkin, sillä sen ansiosta puhelimeen ei tarvitsisi enää lisätä erillistä painiketta.

LG Innotekin mukaan se on käynyt keskusteluita joidenkin älypuhelinkehittäjien kanssa teknologian kaupallistamiseksi tulevan vuoden aikana.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. toukokuuta, 2016 11:10
Tägit
LG älypuhelin sormenjälki sormenjälkilukija biometrinen sensori
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud