Microsoft julkaisi tekoälysovelluksen, joka tunnistaa koiria

Microsoft julkaisi tekoälysovelluksen, joka tunnistaa koiria
Sovelluskaupat ovat pullollaan mitä omituisimpia sovelluksia. Applen "There's an app for that"-slogan kertonee kaiken tarvittavan mobiilisovellusten kirjosta. Mutta onko tilaa vielä yhdelle hassulle sovellukselle, joka kertoo kuvan perusteella mikä koira on kyseessä?

Kyseessä ei ole ihan täysin turha hauskuuttelusovellus, vaikka pintapuolisesti se sitä onkin. Microsoftin Fetch!-sovellus pohjautuu tekoälyyn, jonka on tarkoitus määrittää minkä rotuinen koira on kyseesssä.

Microsoftin Garage-projektit ovat aiemmin yrittäneet arvella tekoälyn avulla ikääsi ja nyt vuorossa olevalla sovelluksella voi tarkastella vaikkapa omia luonteenpiirteitä ja tarkastaa millaiselta koiralta näytät.

Microsoftin työkalu on kuitenkin tarkoitettu koiria varten, joten erilaisten omien kuvien välillä koirarodut voivat vaihdella miten sattuu. Mutta ainakin voit tarkistaa tällä työkalulla ovatko ne koirilta näyttävät omistajat todella koiriensa näköisiä.

Työkaluun voi muutenkin syöttää millaisia kuvia vain mutta aivan kaikista kuvista ei löydy koiraa. Koirarotuja sovellus osaa kuitenkin arvata varsin hyvin, joka on tietysti sovelluksen päätarkoitus.

Fetch!-sovellusta voi käyttää verkossa osoitteessa www.what-dog.net tai voit ladata sovelluksen iPhonelleKirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 12. helmikuuta, 2016 20:18
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy