Applen iPhone-myynti rikkoi juuri ja juuri vanhan ennätyksen

Applen iPhone-myynti rikkoi juuri ja juuri vanhan ennätyksen
Apple on julkaissut loka-joulukuun tuloksensa. Yhtiön liikevaihto oli ennätykselliset 75,9 miljardia dollaria ja liikevoitto ylsi 18,4 miljardiin dollariin.

Viime vuoden lopulla Apple myi yhteensä 74,7 miljoonaa iPhonea, 16,1 miljoonaa iPadiä ja 5,3 miljoonaa Mac-tietokonetta. Sijoittavat kiinnittävät erityistä huomiota etenkin iPhonen myyntilukemiin, sillä markkinoilla on liikkunut paljon huhuja, joiden mukaan Applen uuden iPhone 6s -puhelimelle olisi ollut odotettua vähemmän kysyntää. Apple onnistui petraamaan iPhonen myyntilukuja viime vuoden ennätyksestä, mutta vain noin 300 000 kappaleella. iPhonen myynti pysyi siis käytännössä samalla tasolla kuin vuosi sitten.Vaikka Apple onnistuikin jälleen kerran rikkomaan vanhat ennätyksensä, ovat näkymät hieman kurjistuneet. Apple odottaa tammi-maaliskuun liikevaihdon jäävän 50–58 miljardiin dollariin, mikä käytännössä tarkoittaa 5–8 miljardin dollarin laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. tammikuuta, 2016 23:35
Tägit
Apple Apple iPhone Apple iPad Apple iPhone 6 Apple iPad Air iPad Pro Apple iPhone 6 Plus Apple iPad Air 2 Apple iPhone 6s Apple iPhone 6S Plus Apple iPad mini 4
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • upap

  Ei ihmiset mitään kovia odotuksia applelle laita kun joka puolelta saa lukea miten ennätys rikottiin "juuri ja juuri" ...kysyntä heikkenee jne jne =) mikä vaan muu firma kyseessä niin uutinen olisi hieman eritavalla
  muotoiltu =)

  tosiasiahan kuitenkin on että minkään laitteen myynti ei voi kasvaa ikuisesti ...seinä tulee jossain vaiheessa kaikelle kasvulle vastaan ..
  mikä tietenkin on sitten maailman loppu kun ikuista ja mahtavaa kasvua
  odotetaan ja vaaditaan

  27.1.2016 17:28 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud