Sonera käärii hihat: Verkon laatu tutkitaan perinpohjaisesti

Sonera käärii hihat: Verkon laatu tutkitaan perinpohjaisesti
Sonera on ilmoittanut tutkituttavansa runkoverkkonsa laadun ulkopuolisella asiantuntijalla. Taustalla on tällä viikolla ilmenneet ongelmat Soneran matkapuhelinverkossa, mutta ongelmia on esiintynyt parin viime vuoden aikana useaan kertaan.

Aalto-yliopiston kehittämän Nettitutka-sovelluksenkin mukaan Soneran verkko on selvästi häiriöalttiimpi kuin DNA:n tai Elisan verkot. Ilmeisesti Soneran sisälläkin on tunnustettu ongelmat, minkä vuoksi korjaaviin toimenpiteisiin on nyt päätetty ryhtyä.Soneran mukaan selvitys runkoverkon laadusta valmistuu kesään mennessä, minkä jälkeen lopputuloksia käsitellään yhdessä viranomaisten kanssa. Operaattorin tavoitteena on myös parantaa sijoituksiaan verkon laatua seuraavissa mittauksissa ja näiden mittausten tulokset julkistetaan Soneran verkkosivuilla helmikuusta alkaen. Sonera kertoo myös parantavansa toimintaansa niin, että vikatilanteissa riskit tunnistetaan ja estetään tehokkaammin. Muutostöiden valvontaan on myös tulossa parannuksia.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. tammikuuta, 2016 13:40
Tägit
TeliaSonera 3G 4G operaattori operaattorit Sonera
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • perhana

  Olisihan se hienoa jos Sonera vihdoin ymmärtäisi etsiä vikaa itsestään ja omista palveluistaan, tähän astihan Sonera on pyrkinyt häiriöistä ja ongelmista syyttämään jotain ulkopuolista tahoa tai asiakkaan laitteita, tai sitten kilpailevien operaattoreiden mainoksia.

  Yksi keino joka voisi auttaa Soneraa paikantamaan pienetkin häiriöt nopeammin, ennenkuin ne paisuvat suuremmiksi, voisi olla asiakkaiden lisälaskulla pelottelun lopettaminen vika-ilmoitusta tehtäessä, en toki tiedä miten se nykyisin on, mutta vielä pari vuotta sitten kun itse olin Soneran asiakas niin vika-ilmoitusta tehtäessä oikein useaan otteeseen ilmoitettiin ja korostettiin sitä että jos vika sattuukin olemaan asiakkaan omissa laitteissa tai talon sijaisessa puhelinlinjassa, niin Sonera laskuttaa tarkistuksesta vika-ilmoituksen jättänyttä asiakasta rankimman mukaan.
  Varmuuden vuoksi tuli sitten yleensä jätettyä se vika-ilmoitus tekemättä ja odotettua että vika muutaman tunnin kuluessa korjaantuu itsestään, joka taas toisaalta oli sen merkki että vika sitten oli kuitenkin Soneran verkossa.

  Mutta joo, 16 vuoden Soneran asiakkuutta jälkeen ei ikinä enää mitään Soneran liittymää tähän talouteen, suurin kiitos siitä juurikin täysin ala-arvoiselle ja ylimieliselle asiakaspalvelulle.

  Viimeisen kerran kun Soneraan olin yhteydessä ja tiedustelin erästä töykeää epäkohtaa koskien miksi he tekevät näin, asiakaspalvelija vastasi että "koska me voimme" ... heidän seuraava kysymyksensa olikin miksi haluan sanoa irti Soneran liittymäni, vastasin sitten siihen että "Koska minä voin"

  23.1.2016 12:46 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud