Google ottaa mallia iPhonesta: Haluaa kehittää Androidille oman järjestelmäpiirin

Google ottaa mallia iPhonesta: Haluaa kehittää Androidille oman järjestelmäpiirin
Applen yksi suurimmista vahvuuksista älypuhelinvalmistajana on sen kyky hallita puhelimen kaikkia osia ohjelmistoista rautaan ja markkinoinnista kokoonpanoon. Googlellakin ymmärretään integraation edut, minkä vuoksi hakukoneyhtiö haluaisi luoda Applen tapaan oman järjestelmäpiirin Android-valmistajien käyttöön. Asiasta uutisoi The Information.

Googlen järjestelmäpiirihankkeen pontimena on halu yhtenäistää Android-laitteita, jolloin rautaan perustuva fragmentaatio olisi ekosysteemin sisällä vähäisempää. Toinen hyvä syy on koko ekosysteemin ohjaamisen helpottaminen: Google voisi siirtyä nopeammalla tahdilla uusiin teknologioihin, kun sillä olisi tarjota ne puhelinbrändeille järjestelmäpiirin ja käyttöjärjestelmätuen muodossa.

Hankkeen toteuttamiseksi Google tarvitsee itselleen yhteistyökumppanin, jolla on kokemusta järjestelmäpiirien suunnittelusta. Hakukonejätti onkin tämän syksyn aikana käynyt neuvotteluita eri osapuolien kanssa. Aluksi suunnitelmana oli luoda yrityskäyttöön soveltuva laite, joka olisi piirisuunnittelua myöden räätälöity Googlelle. Neuvottelut laajenivat pian älypuhelinpiireihin.

Esimerkiksi Qualcommin halukkuus lähteä kilpailemaan itsensä kanssa Googlen pillin mukaisesti voi olla vähäinen, sillä piirisuunnittelija voisi ilman Googleakin markkinoida omia tekniikoitaan Snapdragon-piirien kylkiäisenä – aivan kuten se on tähänkin asti toiminut. Altavastaajan asemassa olevista puolijohdesuunnittelijoista voisi kuitenkin löytyä halukkuutta, kuten vaikkapa Nvidiasta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. marraskuuta, 2015 10:54
Tägit
Android Google Android One Android 5.1 Lollipop Android Marshmallow
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy