Huawein uusi tehopiiri julkistettiin: Kirin 950

Huawein uusi tehopiiri julkistettiin: Kirin 950
Huawein täysin omistama HiSilicon on esitellyt Kirin 950 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on ensimmäinen ARM:n Cortex-A72-ytimiä hyödyntävä mobiilipiiri.

Kirin 950:ssä on yhteensä kahdeksan suoritinydintä, joista neljä on raskaampiin laskentatehtäviin tarkoitettuja Cortex-A72-ytimiä ja loput neljä on vähävirtaisempia Cortex-A53-ytimiä. Grafiikkaohjaimena käytetään ARM:n Mali-T880:tä. Piiri on valmistettu TSMC:n 16 nanometrin FinFET+-prosessilla.Uusien suoritinytimien ansiosta Kirin 950:ssä on potentiaalia toistaiseksi tehokkaimmaksi Android-järjestelmäpiiriksi, vaikka luotettavia testituloksia ei olekaan vielä julkaistu. Verkossa on julkaistu kuitenkin Huawei Mate 8:ksi uskotun laitteen Geekbench-tulokset. Niiden perusteella Kirin 950 olisi tosiaan rivakampi kuin Exynos 7420, mutta häviäisi vielä Applen A9:lle.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. marraskuuta, 2015 11:28
Tägit
Android Huawei HiSilicon Kirin 950 Huawei Mate 8
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud