Call of Dutyn julkaisija osti Candy Crushin kehittäjän 5,9 miljardilla dollarilla

Call of Dutyn julkaisija osti Candy Crushin kehittäjän 5,9 miljardilla dollarilla
PC- ja konsolipeleihin vahvasti keskittynyt Activision Blizzard on ostamassa Candy Crush -pelejä kehittävän Kingin 5,9 miljardilla dollarilla.

Activision Blizzardin panostukset mobiilipeleihin olivat pitkään melko vaatimattomalla tasolla, mutta niihin on alettu suhtautua vakavammalla otteella viime vuodesta alkaen. Mobiilipeleillä yhden eniten rahaa tekevän yrityksen ostaminen on entistä voimakkaampi signaali siihen suuntaan, että Activision Blizzardilla iOS ja Android nähdään varteen otettavina kehitysalustoina.King kuuluu Supercellin tavoin siihen harvalukuiseen joukkoon, jonka pelit keikkuvat kuukaudesta toiseen sovelluskauppojen tuottavimpien sovellusten top 10:ssä. Kingin ehkä suurimpana haasteena on kuitenkin uusien hittipelien tuominen markkinoille, mutta Activision Blizzardilla ilmeisesti uskotaan yhtiön pelikehittäjiin ja 500 miljoonan aktiivikäyttäjän potentiaaliin.

Activision Blizzardin tunnetuimpiin pelisarjoihin kuuluvat Call of Duty, Guitar Hero, Warcraft ja StarCraft

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. marraskuuta, 2015 14:14
Tägit
Activision Blizzard King Candy Crush Saga Activision
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • beget

  Miksi ihmeessä otsikossa piti mainita "Call of Dutyn julkaisija", miksei vain firman nimeä? Onhan se oikea nimi lyhyempi ja antaisi otsikolle mukavaa jämäkkyyttä tällaisen epämääräisen clickbaitin sijaan. Eihän Call of Dutyllä ole muutenkaan yhtään mitään tekemistä tämän yrityskaupan kanssa.

  3.11.2015 14:50 #1

 • akse

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti beget: Miksi ihmeessä otsikossa piti mainita "Call of Dutyn julkaisija", miksei vain firman nimeä? Onhan se oikea nimi lyhyempi ja antaisi otsikolle mukavaa jämäkkyyttä tällaisen epämääräisen clickbaitin sijaan. Eihän Call of Dutyllä ole muutenkaan yhtään mitään tekemistä tämän yrityskaupan kanssa. Niinpä.. nykyään joku tapa mediassa.. keksitään joku mahdollisimman monen henkilön tietämä viittaus asiaan ja se otsikkoon.

  Iltapaska tasoa.. Esim. "Viidankontähtöset kilpailijan aviomies" Kun voisi laittaa vaan henkilön nimen.

  3.11.2015 20:39 #2

 • muppis

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti beget: Miksi ihmeessä otsikossa piti mainita "Call of Dutyn julkaisija", miksei vain firman nimeä? Onhan se oikea nimi lyhyempi ja antaisi otsikolle mukavaa jämäkkyyttä tällaisen epämääräisen clickbaitin sijaan. Eihän Call of Dutyllä ole muutenkaan yhtään mitään tekemistä tämän yrityskaupan kanssa. Niinpä.. nykyään joku tapa mediassa.. keksitään joku mahdollisimman monen henkilön tietämä viittaus asiaan ja se otsikkoon.

  Iltapaska tasoa.. Esim. "Viidankontähtöset kilpailijan aviomies" Kun voisi laittaa vaan henkilön nimen.
  No mutta.. Ilman tätäkään otsikkoa en vieläkään tietäisi, että CoD on Activision Blizzardin julkaisema, vaan tietäisin vain Activision Blizzardin ostaneen Kingin. Kaikki jutussa mainitut tuotteet ja firmat sinällään oli entuudestaan tuttuja, mutta CoD - AB yhteys puuttui. (Kyllä, kirjoitus sisältää sarkasmia.)

  4.11.2015 18:43 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud