Microsoftin puhelinliiketoiminta syöksyy – Bing kääntyi voitolliseksi

Microsoftin puhelinliiketoiminta syöksyy –  Bing kääntyi voitolliseksi
Microsoft on julkaissut heinä-syyskuun tuloksensa. Uusi kirjanpitovuosi alkoi iloisella uutisella: Bing-hakukone kääntyi voitolliseksi kasvaneen hakuvolyymin sekä mainoshinnoittelun parantumisen ansiosta. Bingin kasvua avitti Windows 10 ja sen Cortana-tuki.

Ohjelmistojätin laiteliiketoiminnan liikevaihto sen sijaan laski peräti 1,8 miljardia dollaria (49 %) heinä-syyskuussa. Laskun syyn Microsoft laittoi puhelinliiketoiminnan piikkiin. Lumioita myytiin kvartaalin aikana 5,8 miljoonaa kappaletta, kun vielä vuosi sitten myyntilukemat liikkuivat 9,3 miljoonassa kappaleessa. Peruspuhelimienkin myyntikäppyrä näyttää vahvasti alaspäin, sillä Lumia-tuoteperheeseen kuulumattomia puhelimia myytiin vain 25,5 miljoonaa kappaletta – vuosi sitten niitä myytiin 42,9 miljoonaa kappaletta.

Microsoft kertoi kesällä tekevänsä 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen Nokialta ostetusta puhelinliiketoiminnasta.

Kaiken kaikkiaan Microsoftin liikevaihto oli heinä-syyskuussa 20,4 miljardia dollaria. Vaikka siinä onkin kymmenisen prosenttia pudotusta viime vuoteen nähden, niin operatiivinen tulos pysyi suunnilleen ennallaan.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. lokakuuta, 2015 11:35
Tägit
Microsoft Bing Windows 10 Cortana Microsoft Lumia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • aapii

    Ihmekkö tuo, jos ei tule puhelimista rahaa. Eihän niitä kohta saa edes mistään. Lumia 830 ja 930 malleja ei saa.. Taitaa paras malli sarjassa olla 640 (ja 640XL). Tiedän asiakkaina tyytyväisiä Lumia käyttäjiä, jotka tulevat rikkinäisen 920/830/930 kanssa tiskille, että pitäisi saada uusi samanlainen, tai parempi - ja ainoa, mitä voimme tarjota, on puolta halvempi ja paljon huonommilla ominaisuuksilla oleva malli - tai sitten toinen merkki. Ja tuolla ihmetellään, kun bisnes ei käy..?!?

    27.10.2015 22:30 #1

© 2018 AfterDawn Oy