Jolla tähtää uusille markkinoille – Rakentaa ekosysteemiä afrikkalaisille

Jolla tähtää uusille markkinoille – Rakentaa ekosysteemiä afrikkalaisille
Suomalainen Sailfish-älypuhelinkäyttöjärjestelmää kehittävä Jolla aikoo luoda Afrikan markkinoille lokalisoidun Jolla-ekosysteemin. Ajatuksena on rakentaa paikallisten palveluntarjoajien kanssa Sailfishin päälle eri markkinoille räätälöityjä mobiilituotteita, jolloin palveluntarjoajien ei itse tarvita yrittää ylläpitää omaa laite- tai ohjelmistobisnestä.

Jollan mukaan Afrikan valloitus aloitettaan Etelä-Afrikasta, josta se on löytänyt tuekseen Cell-C-operaattorin perustajiin kuuluvan Sello Ratheten. Ohjelmaa on tarkoitus laajentaa muihinkin Afrikan maihin sitä mukaa kun sijoittajia ja kiinnostuneita palveluntarjoajia ilmaantuu. Sopivia yhteistyökumppaneita voisivat olla esimerkiksi mediayhtiöt, verkkokauppayritykset ja verkko-operaattorit.Etelä-Afrikan projektissa on kyse käytännössä samanlaisesta kuviosta, jollainen Jollalla on käynnissä Venäjällä ja Intiassa (lisää uutisia luvassa myöhemmin). Venäjän viestintäministeri Nikolai Nikiforov vieraili viime viikolla Etelä-Afrikassa promoamassa muille BRICS-maille uutta mobiilialustaohjelmaa.

Mozilla on kehittänyt samankaltaista lokalisointiohjelmaa Firefox OS:lle, mutta sen suurimpana hidasteena on ollut puutteellinen ohjelmistoekosysteemi. Sailfishin kohdalla samanlaista ongelmaa ei ole, koska Android-sovellukset toimivat siinä.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. toukokuuta, 2015 14:28
Tägit
Intia Jolla mobiilikäyttöjärjestelmä Sailfish mobiililaitteet mobiilisovellukset Venäjä Etelä-Afrikka
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Ejurr (vahvistamaton)

    Näin se maailmanvalloitus etenee. :D

    29.5.2015 14:55 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud