Intel esitteli Curien – valmis paketti puettaviin laitteisiin

Intel esitteli Curien – valmis paketti puettaviin laitteisiin
Intel on viimeisen vuoden aikana tehnyt selväksi, ettei se aio myöhästyä puettavien laitteiden aallosta samalla tavalla kuin se jäi laiturille mobiililaitteiden tapauksessa. Osana pyrkimystä päästä puettavien laitteiden sisään, Intel esitteli CES-messuilla Curie-nimisen piirin.

Curie on käytännössä laitevalmistajille tarkoitettu valmis ratkaisu, jonka pohjalta voidaan rakentaa vaikkapa askelmittareita. Suunnilleen napin kokoisessa Curiessa on Intelin Quark SE -piiri, liikkeen seuraamiseen tarkoitetut komponentit (gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi), Bluetooth LE langattomia yhteyksiä varten sekä latauspiirit. Curiessa käytetään avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Viper-ohjelmistoa, jolla antureiden tuottamaa dataa tulkitaan.Intelin näkemyksen mukaan tekniikka alkaa olla valmis käytettäväksi puettavissa laitteissa. Ainoa hidaste laitteiden kehityksessä on enää akku, mutta Intelin uusien laitteiden johtaja Mike Bell uskoo akkukestoon liittyvät ongelmat olevan ratkaistavissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. tammikuuta, 2015 9:41
Tägit
Intel Älykello puettava teknologia Quark Intel Edison Aktiivisuusranneke CES 2015 Intel Curie
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud