Vaarallinen haittaohjelma leviää iPhone-käyttäjien keskuudessa

Vaarallinen haittaohjelma leviää iPhone-käyttäjien keskuudessa
On kiistaton tosiasia, että Applen mobiililaitteista löytyy tietoturva-aukkoja, jopa enemmän kuin Androidista, ei iPhonelle tai iPadille ole kuitenkaan ilmestynyt juurikaan haittaohjelmia. Haittaohjelmatehtailijat ovat keskittyneet suurempaan käyttäjämassaan, Androidiin.

Yhdysvaltalainen tietoturvayhtiö Palo Alto Networks kertoo havainneessa uuden WireLurkeriksi kutsun haittaohjelman, joka leviää tällä hetkellä eritoten kiinalaisten iPhone-omistajien keskuudessa. WireLurker-infektion voi saada kolmannen osapuolen OS X -sovelluskaupoista (esim. Maiyadi App Store) ladatuista ohjelmista, minkä jälkeen Mac-tietokoneelle pesiytynyt haitake voi siirtyä USB-johtoa pitkin iPhoneen.Yllä mainitusta Maiyadi App Storesta kerrotaan löytyvän ainakin 450 WireLurkerkin saastuttamaa sovellusta, joita on ladattu 350 000 kertaa.

WireLurker varastaa kohteena olevan iPhone-käyttäjän tiedot sekä pyytää säännöllisesti päivityksiä hyökkääjältä, joten haittaohjelma kehittyy jatkuvasti.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. marraskuuta, 2014 9:53
Tägit
Apple Apple iPhone tietoturva haittaohjelma OS X Apple iPhone 4 iOS tietoturva-aukko Apple iPhone 4S iOS 6 Apple iPhone 5 iOS 7 Apple iPhone 5S Apple iPhone 6 Apple iPhone 5C iOS 8 Apple iPhone 6 Plus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • Järkeä kirjoittamiseen (vahvistamaton)

  Eli jos kirjoittaja androidpoika Manu Pitkänen voisi vielä referoida artikkeliin jossa todistetaan että "kiistaton tosiasia on, että Applen laitteista löytyy enemmän tietoturva-aukkoja kuin Androideista?" Nyt referoidussa kerrotaan vaan lopussa, että reilusti suurempi määrä haittaohjelmia on Androidilla. Ja jos voisit myös kertoa mistä olet saanut faktan, haittaohjelmien tekijät keskittyvät Androidiin sen suuremman käyttäjämassan takia? Ettei vain olisi Apple Storen tarkemman seulan takia?

  Ärsyttää tämän päivän journalismin laatu. Uutiset ladattuna täyteen subjektiivisia mielipiteitä, roskaa. Enkä nyt tullut keskustelemaan kuluneesta Android vs. Apple aiheesta, jokaisella on siihen oma mielipiteensä, mutta "uutisten" täytyy olla objektiivisia ja tiukasti referoituja.

  6.11.2014 12:14 #1

 • DonZQ

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Järkeä kirjoittamiseen: Eli jos kirjoittaja androidpoika Manu Pitkänen voisi vielä referoida artikkeliin jossa todistetaan että "kiistaton tosiasia on, että Applen laitteista löytyy enemmän tietoturva-aukkoja kuin Androideista?" Nyt referoidussa kerrotaan vaan lopussa, että reilusti suurempi määrä haittaohjelmia on Androidilla. Ja jos voisit myös kertoa mistä olet saanut faktan, haittaohjelmien tekijät keskittyvät Androidiin sen suuremman käyttäjämassan takia? Ettei vain olisi Apple Storen tarkemman seulan takia? "Symantecin julkaiseman Internet Security Threat Report -raportin mukaan mobiilikäyttöjärjestelmistä dokumentoitiin yhteensä 127 haavoittuvuutta, joista peräti 108 löytyi iPhonessa ja iPadissä käytettävästä iOS-käyttöjärjestelmästä. Taustalla on Applen julkaisema iOS 7 -päivitys, jossa korjattiin useita edellisestä käyttöjärjestelmäversiosta löytyneitä haavoittuvuuksia. Samaan aikaan Androidista korjattiin 17 haavoittuvuutta. "

  Tuossahan tuo lukee? Ihan järjelläkin sen voi päätellä, että Androidin suurempi käyttäjämassa kiinnostaa haitta-ohjelmien tekijöitä enemmän (eikös Androidin markkinaosuus lähennellyt jo 84%?), mutta ei varmastikaan ole ainoa syy.

  6.11.2014 12:39 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ: Ihan järjelläkin sen voi päätellä, että Androidin suurempi käyttäjämassa kiinnostaa haitta-ohjelmien tekijöitä enemmän (eikös Androidin markkinaosuus lähennellyt jo 84%?), mutta ei varmastikaan ole ainoa syy. Androidin kohdalla vaikuttaa siltä että suurin osa haitakkeista on sellaisia jotka vaatii käyttäjän asentamaan itse se haitake ja ja tuolloin ei haittaohjelman vältämättä tarvi käyttää mitään OS haavoittuvuutta.

  iPhone käyttäjät on kiinnostava kohde ja aukkot olleet sellaisia että yllättävää jos niitä ei olisi käytetty.

  6.11.2014 13:00 #3

 • Abcabc375

  http://www.theverge.com/2014/11/6/71674...record-now-what

  Vähän laadukkaampi uutinen

  6.11.2014 19:49 #4

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:
  Vähän laadukkaampi uutinen

  Minusta tuossa BBC uutisessa oli paremmin kerottu, ja vähemmän irtiotettuja lainauksia.

  7.11.2014 10:03 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud