Suomeen suunnitellaan Apple Store -kauppaa – Apple rekrytoi uutta työntekijää

Suomeen suunnitellaan Apple Store -kauppaa – Apple rekrytoi uutta työntekijää
Apple on rakentanut vuodesta 2001 lähtien omaa elektroniikkaa keskittyvää jälleenmyyntiverkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä yli 440 kivijalkamyymälää sekä 39 maassa avattu verkkokauppa. Apple Store -myymäläverkosto laajeni ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin vuonna 2012, jolloin Tukholman lähistöllä sijaitsevaan Täbyn kuntaan avattiin ensimmäinen Apple-kauppa.

IfoAppleStore paljasti lokakuussa, että Applen suunnitelmissa olisi nyt kasvaa Pohjoismaissa Ruotsin ulkopuolelle, tarkemmin sanottuna Suomeen. Sivuston mukaan Applen suunnitelmat ovat tällä hetkellä vielä alkutekijöissä, mutta esimerkiksi myymälässä tarvittavien ohjelmistojen lokalisointi suomen kielelle on jo alkanut.

IfoAppleStorea ylläpitävä Gary Allen arvelee Helsinkiin avattavan kaupan avajaisten olevan ensi vuoden lopulla.

Apple hakee parhaillaan Suomessa Account Executive -myyntiedustajaa, jonka tehtävänkuvaan kuuluu luonnollisesti myynninedistäminen Suomessa sekä tuotejakelun hoitaminen ALSO:n ja Tech Datan kanssa.

Ulkopuolisen on mahdotonta sanoa, että liittyykö avoin työpaikka mahdollisiin suunnitelmiin avata Apple Store Helsinkiin vai onko kyseessä vanha toimi, johon haetaan nyt vain uutta työntekijää. Irlannissa Apple hakee talousosastolleen ruotsin, tanskan, norjan tai suomen kielen taitavaa henkilöä ostoreskontraan ja Ruotsissa on avoinna Pohjoismaiden PR-johtajan paikka (ollut keväästä lähtien), joten Kalifroniassa tuntuisi olevan kiinnostusta Pohjoismaita kohtaan.

Helsinkiin avattava Apple Store voisi palvella suomalaisten lisäksi venäläisiä turisteja. Applella ei ole omaa myymälää Venäjällä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. marraskuuta, 2014 14:30
Tägit
Apple Apple iPhone Mac OS X iOS Apple iPad
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Ranvier

  Lainaus: Helsinkiin avattava Apple Store voisi palvella suomalaisten lisäksi venäläisiä turisteja. Saanen epäillä. Report: Apple iPhone banned in Russia starting January 1st, 2015

  Lainaus: Applella ei ole omaa myymälää Venäjällä. Eikä tule.

  4.11.2014 19:27 #1

 • Pume

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier: Lainaus: Helsinkiin avattava Apple Store voisi palvella suomalaisten lisäksi venäläisiä turisteja. Saanen epäillä. Report: Apple iPhone banned in Russia starting January 1st, 2015

  Lainaus: Applella ei ole omaa myymälää Venäjällä. Eikä tule.
  UPDATE: It looks like numerous online sources have gotten the story wrong. In short, the actual law that will come into operation on January 1, 2015, demands that cloud data storage that originates from Russia stays in Russia. In other words, companies will be required to have localized cloud servers on the territory of Russia, and this includes Apple (as well as any other company that has anything to do with the cloud). The previous conception, that it's an anti-iPhone law, was completely wrong.

  Että semmosesta sitten.

  6.11.2014 14:55 #2

© 2019 AfterDawn Oy