Fitbit ja Pebble alkuvuonna teknisten rannekkeiden ykkösnimet, Nike laskussa

Fitbit ja Pebble alkuvuonna teknisten rannekkeiden ykkösnimet, Nike laskussa
Tutkimusyhtiö Canalys kertoo vuoden ensimmäisen neljänneksen raportissaan aktivisuusrannekevalmistaja Fitbitin olleen suurin teknisten rannekeiden toimittaja lähes 50 prosentin markkinaosuudellaan.

Canalys jaottelee rannekemarkkinat "perusrannekkeisiin", eli aktiivisuusrannekkeisiin ja "älyrannekkeisiin", eli niin sanottuihin älykelloihin. Älykellomarkkinoita hallitsi alkuvuonna Pebble 35 prosentin osuudellaan suuryritysten kuten Sonyn ja Samsungin jäädessä 29 ja 23 prosentin osuuksiin.

Aktiivisuusrannekemarkkinoilla suurin nousija oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kilpailuun mukaan tullut Jawbone. Sen sijaan Niken Fuelband-rannekkeiden myynti väheni selvästi yhtiön osuuden tiputtua 10 prosenttiin. Nike on kertonut lopettavansa Fuelband-rannekkeiden valmistuksen ja keskittyvän pelkästään ohjelmistopuoleen.

Aiemmin tänä vuonna Canalys ennakoi teknisten rannekkeiden toimitusmäärien nousevan 8 miljoonaan tämän vuoden aikana, 23 miljoonaan ensi vuoden aikana ja 45 miljoonaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kirjoittaja: Sami Koivunen @ 24. toukokuuta, 2014 18:24
Tägit
Samsung Sony Älykello Pebble puettava teknologia Nike Fitbit Nike FuelBand Aktiivisuusranneke
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud