Qualcomm tuo 64-bittiset ja kahdeksanytimiset järjestelmäpiirit keskihintaisiin älypuhelimiin

Qualcomm tuo 64-bittiset ja kahdeksanytimiset järjestelmäpiirit keskihintaisiin älypuhelimiin
Qualcomm on esitellyt keskihintaisiin älypuhelimiin tarkoitetut Snapdragon 600- ja 615 -järjestelmäpiirit, joiden erikoisuuksiin kuuluu kahdeksan suoritinydintä ja tuki 64-bittisyydelle. Yhtiö julkisti ensimmäisen 64-bittisen järjestelmäpiirinsä viime vuoden lopulla.

Kuten The Verge huomauttaa, uusissa 600-sarjan piireissä tiivistyy Qualcommin entisen markkinointijohtajan möläytykset. Viime kesänä Anand Chandrasekher totesi kahdeksanytimisten suorittimien olevan älyttömiä ja iPhone 5s:n julkistuksen jälkeen hän leimasi 64-bittiset suorittimet markkinointihuuhaaksi. Chandrasekher siirrettiin tämän jälkeen uusiin tehtäviin.Snapdragon 600- ja 615-piireissä käytetään kahdeksaa 64-bittistä ARM Cortex A53 -ydintä sekä Adreno 405 -grafiikkaohjainta. Molemmista siruista löytyy lisäksi LTE-piiri.

Qualcommin Tim McDonoughin mukaan ajatus Snapdragon 600 -piirien taustalla on Kiinan kulutuskäyttäytyminen. Ihmiset haluavat puhelimiinsa kahdeksan 64-bittistä suoritinydintä, vaikkei niistä olisi käytön kannalta mitään hyötyä. Koska ihmiset haluavat tällaista tekniikkaa puhelimiinsa, niin Qualcommin tehtävä on tuoda sitä tarjolle.

Puhelimissa uusia 600-sarjan piirejä nähdään näillä näkymin aikaisintaan tämän vuoden loka-joulukuussa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. helmikuuta, 2014 11:59
Tägit
64-bittinen Qualcomm MWC 2014 Qualcomm Snapdragon 600 Qualcomm Snapdragon 615
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Lainaus:Ihmiset haluavat puhelimiinsa kahdeksan 64-bittistä suoritinydintä, vaikkei niistä olisi käytön kannalta mitään hyötyä. Koska ihmiset haluavat tällaista tekniikkaa puhelimiinsa, niin Qualcommin tehtävä on tuoda sitä tarjolle. Minulle ihan sama onko siinä puhelimessa 2 vai 8 ydintä, haluaisin vain sen viikon akunkeston takaisin.

  Päivän akkukesto nyky puhelimissa (vähemmän jos video/netti pyörii)

  Käsi ylös moniko menee kauppaan ostamaan puhelimen sillä perusteella montako yhdinta on prosussa ja tämä tärkeimpänä valintakriteerinä? No Ehkä kiinassa...

  24.2.2014 12:50 #1

 • arcanix

  Saathan sä sen viikon akunkeston takaisin, kestää itse asiassa pidempäänkin. Ostan vaan niitä muutaman kympin nokialaisia. Ei oo älyä, mut akku kyllä kestää paremmin kuin 5" kosketusnäytöllisissä.

  24.2.2014 13:41 #2

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix: Saathan sä sen viikon akunkeston takaisin, kestää itse asiassa pidempäänkin. Ostan vaan niitä muutaman kympin nokialaisia. Ei oo älyä, mut akku kyllä kestää paremmin kuin 5" kosketusnäytöllisissä. Öh?

  Niin tottakai, mutta miksi tekniikan kehityssuunta on se, että akun kesto senkuin laskee, haluaisin NIMENOMAAN älyphelimen jonka akku kestää sen viikon enkä mummoluuria. (itsellä niitä on kymmenittäin)

  24.2.2014 16:23 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
  Minulle ihan sama onko siinä puhelimessa 2 vai 8 ydintä, haluaisin vain sen viikon akunkeston takaisin.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Niin tottakai, mutta miksi tekniikan kehityssuunta on se, että akun kesto senkuin laskee,
  Toimintajat ovat ennemminkin kasvaneet, eli käyttötapasi ovat muuttuneet radikaalisti jos sulla viikosta päivään akunkesto romahtanut. siis vaikka vertaisit erääseen muutaman vuoden takaisiin mallisarjaan.

  Jos kyse LTE virrankulutuksesta niin kytke se pois.

  Videotakin nyky laitteet toistaa ennätyspitkään, entistä kirkkaamilla ja isommilla näytöillä.

  25.2.2014 09:44 #4

 • AhKeefas

  Lumia 1520:n akku kestää:

  link

  28.2.2014 20:25 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud