Etelä-Korea haluaa älypuhelimien ylimääräisen läskin pois: Bloatware pitää olla poistettavissa

Etelä-Korea haluaa älypuhelimien ylimääräisen läskin pois: Bloatware pitää olla poistettavissa
Etelä-Korean uuden linjauksen mukaan älypuhelimiin valmiiksi asennetut ohjelmat, eli niin sanottu bloatware, pitää pystyä poistamaan puhelimesta. Määräys tulee voimaan huhtikuussa.

Maan tiede-, tietotekniikka- ja tulevaisuusministeriön mukaan tavoitteena on oikaista markkinoilla olevissa puhelimissa havaitut ylilyönnit ja vähentää ylimääräisten ohjelmien aiheuttamaa epämukavuutta puhelimen omistajalle. Samalla epäterveen kilpailun toivotaan vähenevän.Mahdollistamalla esiasennettujen ohjelmien poistaminen, puhelimen omistaja saa halutessaan käyttöön lisää tallennustilaa ja parannettua akkukestoa.

Korealaisen SK Telecomin myymässä Samsung Galaxy S4:ssä kerrotaan olevan kaikkiaan 80 esiasennettua ohjelmaa, joista 25 on operaattorin asentamia, 39 Samsungin asentamia ja 16 Googlen tarjoamia. Näistä löytyy varmasti ohjelmia, joita puhelimen omistaja ei tule koskaan käyttämään tai kokee niiden olevan yksinkertaisesti huonoja.

Linjauksen mukaan kaikki esiasennetut ohjelmat pitää pystyä poistamaan, NFC:hen, Wi-Fiin, asiakaspalveluun ja sovelluskauppaan liittyviä ohjelmia lukuun ottamatta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. tammikuuta, 2014 13:00
Tägit
älypuhelin Etelä-Korea Bloatware
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • Saksoboy

  Nyt saman linjaus kaikkialle niin ei tartte rootata...

  26.1.2014 14:20 #1

 • xbkrypt0n

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Saksoboy: Nyt saman linjaus kaikkialle niin ei tartte rootata...
  Roottauskin nykyään pyritty estämään:
  http://omegadroid.co/wanted-knox-void-warranty-0x1/

  26.1.2014 16:13 #2

 • XB700

  Olisi todella upeaa jos tulisi kaikkialle voimaan.
  Todella turhauttavaa kaikki Facebook, twitter ja ym pakko syötöt.

  Olen aina ostannut puhelimen ominaisuuksien, laatun & Roottauksen helpoutten takia. HTC on ollut suosikki, mutta todella heikolta näyttää nykyään sekin, ikävä kyllä.

  26.1.2014 18:38 #3

 • R3DgRu

  Hyvä juttu. Sitten vielä kielletään lailla nämä 16 ja 32Gt tallennustilat. Pienimmän ollessa 64Gt ja suurimman vaikka teratavu. Tuo muisti on niin halpaa, että valmistajille ei tulisi kovin kalliiksi myydä nykyisillä hinnoilla (16Gt-mallin) esim 64Gt-mallia. Toki teratavusta saisi maksaa enemmän, mutta kumminkin.

  26.1.2014 19:31 #4

 • mcmopo

  Jotenkin tuntuu että päättäjät on vahingossa ostaneet samsungin tuotteita.

  26.1.2014 22:41 #5

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus:Linjauksen mukaan kaikki esiasennetut ohjelmat pitää pystyä poistamaan, NFC:hen, Wi-Fiin, asiakaspalveluun ja sovelluskauppaan liittyviä ohjelmia lukuun ottamatta.
  Siitä seuraa että käyttäjät poistavat vahingossa välttämättömiä ohjelmia, ja ajatus vähän murenee.
  No joka tapauksessa vaikea määritellä yleisesti mitkä ohjelmat on turhia ja mitkä ei.  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu: Tuo muisti on niin halpaa, että valmistajille ei tulisi kovin kalliiksi myydä nykyisillä hinnoilla (16Gt-mallin) esim 64Gt-mallia.
  64Gt kustantaisi merkittävästi enemmän 16Gt ja se kertaantuisi loppuhinnassa. Osalle ei väliä, ne toki voi nykyisellään ostaa ilman pakotusta 64 Gt malleja.

  27.1.2014 10:09 #6

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud