Nokia hyllyttää Android-suunnitelmat, keskittyy puettavaan teknologiaan

Nokia hyllyttää Android-suunnitelmat, keskittyy puettavaan teknologiaan
Uutinen Nokian kehittämästä Android-puhelimesta herätti kohua maailmalla viime viikolla. Tuoreimpien tietojen mukaan Nokia on päättänyt hyllyttää Android-suunnitelmansa, ja keskittyä sen sijaan puettavaan teknologiaan.

Unwired View -sivusto raportoi tänään Nokian Android-suunnitelmien tuoreimmasta käänteestä. Lähteen saamien tietojen mukaan Nokian Peter Skillman johti edullisten Android-laitteiden kehittämisprojektia, josta päätettiin sittemmin luopua. Lähteen mukaan päätös lopettaa Android-projekti tapahtui Nokian sisäisesti ilman Microsoftin puuttumista asiaan.Android-suunnitelmien sijaan Nokian tähtäimessä ovat puettavaan teknologiaan liittyvät projektit, kuten langaton virransiirto, matalatehoisen elektromagneettisen energian kehittäminen, taipuisat näytöt, grafeenisensorit sekä niin kutsuttu lisätty todellisuus (augmented reality), jossa tietokonegrafiikkaa ja tietoa tuodaan läpinäkyvälle näytölle Google Glassin tapaan.

Kirjoittaja: Juha Tuppi @ 16. joulukuuta, 2013 16:59
Tägit
Nokia Android puettava teknologia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • mcmopo

  Eli käytännössä nokia lähtee kehittämään paksumpaa patenttisalkkua ja tienaamaan sillä?

  16.12.2013 18:05 #1

 • Sefriol

  @1 Luultavasti ainakin aluksi. Patenttisalkku ja NSN eivät kyllä itsessään takaa Nokialle tukevaa pohjaa. Kassaa kyllä kertyy tasaisesti, mutta yhtiön pitää ennemminkin päästä rahavaroistaan eroon ja tehdä niillä jotakin. Muuten joudutaan vain helpon yrityskaappauksen kohteeksi.

  17.12.2013 00:09 #2

 • Wp mopo @ (vahvistamaton)

  Nokia oli WP älypuhelimien myynnissä reilusti altavastaajien asemassa (Android valmistajille) ja nyt vielä Android suunnitelma on pelkkä "beta",niin...hyvä että puhelintuotanto myytiin pois!.

  17.12.2013 04:38 #3

 • geye (vahvistamaton)

  Hienoa asiantuntemusta! Täältä löytyy onnex vastaus niinku jokaiseen niinku suurta yhtiötä koskettavaan käänteeseen ja heidän tekemiin päätöksiin.
  Ilo seurata laadukasta kommentointia.

  17.12.2013 06:46 #4

 • Jaakko Ilkka (vahvistamaton)

  Tämäkö on nyt osa sitä uutta strategiaa? Hyppy tuntemattomaan, riskianalyysi tuskin näyttää kovin hyvää, visiotasoa, toivottavasti perustutkimuksesta tulee jotain liiketoimintaa 3-4-5 vuodessa? Kuten odotettua, tynkä-Nokia kuihtuu johdon tasoiseksi pieneksi bisnekseksi, verkot eivät kasva, vaarana isomman syönti, ja sitten kuvitellaan että aina iso muutos tuo menestystä kuten 20 vuotta sitten. Näyttää siltä, että voimme unohtaa Nokian historian lehdille. Vielä kerran: Androidista ja puhelinbisneksestä luopuminen edelleen virhepäätös!

  17.12.2013 10:10 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud