Microsoft jakelee patenttejaan urakalla - korvausta vastaan tietysti

Microsoft jakelee patenttejaan urakalla - korvausta vastaan tietysti
Microsoft jatkaa patenttiensa lisensoimista urakalla, uutisoi TechCruch. Tällä kertaa sopimuksen toisena osapuolena on ZTE, joka kuuluu esimerkiksi maailman viiden suurimman Android-valmistajan joukkoon. Sopimuksen piiriin kuuluvat kaikki yhtiön valmistamat Android- ja Chrome-laitteet.

Aiemmin Microsoft onnistui saamaan aikaan lisensointisopimuksen Hon Hain kanssa. Hon Hai voi olla monille vieras nimi, mutta sen omistama Foxconn saattaa kilkutella enemmän kelloja. Mikäli ei sekään, niin sanottakoon täsmennykseksi, että Hon Hai vastaa yksin noin 40 prosentista maailman puhelinvalmistuksesta. Sen suuria asiakkaita ovat esimerkiksi Acer, Apple, Google, Microsoft ja Nokia.ZTE:n kanssa tehdyn sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu, mutta sen avulla Microsoft saa suunnattua entistä enemmän Android-markkinoilla liikkuvaa rahavirtaa itseään kohti. Sopimuksen neuvotteluiden kerrotaan kestäneen kaksi vuotta.

Kirjoittaja: Valtteri Ahonen @ 24. huhtikuuta, 2013 7:56
Tägit
Android Microsoft ZTE Hon Hai patentit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • MarkoKivinen (vahvistamaton)

  Vastahan meille kerrottiin Android nörttien toimesta, kuinka Android on ilmainen käyttöjärjestelmä.

  Android puhelinvalmistajien tulisi vaatia Googlelta vahingonkorvauksia. Google nauraa matkalla pankkiin keräten mainostulot, ja valmistajat maksavat Androidin patenttiloukkauskorvaukset.

  Hyvä business Googlelle. Puhelinvalmistajista ainoastaan Samsung tekee rahaa Androidilla.

  24.4.2013 08:38 #1

 • syrtek66

  Emmehän tiedä mistä sovittiin ja maksettiin. M$:ltä on vielä suurin saalis saamatta eli Motorola ja siitä Microsoft ei selviä ilman lakitupaa.

  Toisaalta mikäli M$ häviää taistelun Motorolaa vastaan voivat tähän mennessä sopimuksen tehneet voivat vaatia rahojansa takaisin.

  24.4.2013 09:21 #2

 • Ademeion (vahvistamaton)

  @ "MarkoKivinen":

  "Vastahan meille kerrottiin Android nörttien toimesta, kuinka Android on ilmainen käyttöjärjestelmä."

  Kyllä sinä saat sen ihan ilmaiseksi käydä lataamassa. Kun avoimen lähdekoodin kohdalla puhutaan ilmaisuudesta, on kyse juuri tästä. Se että Androidia myymissään laitteissa käyttävä valmistaja päättää maksaa käytöstä lisenssimaksua jollekin kolmannelle taholle ei muuta tätä asiaa mitenkään.

  "Android puhelinvalmistajien tulisi vaatia Googlelta vahingonkorvauksia."

  Arvelet siis Googlen rikkoneen jotain puhelinvalmistajien kanssa tekemänsä sopimusta. Mitähän sopimusta tarkemmin?

  "Google nauraa matkalla pankkiin keräten mainostulot..."

  Google nauraa? Eikö tuo mene jo vähän liikaa höpö-höpön puolelle?

  "...ja valmistajat maksavat Androidin patenttiloukkauskorvaukset."

  Patenttiloukkauskorvaukset? Androidin ei ole oikeudessa todettu rikkovan mitään Microsoftin patenttia, joten kyse ei ole mistään "patenttiloukkauskorvauksista". Microsoft on solminut Android-valmistajien kanssa lisenssisopimuksia eräiden patentoitujen teknologioidensa käytöstä, ja useat Android-valmistajat maksavat näitä lisenssimaksuja. Erilaiset kolmansille osapuolille maksettavat lisenssimaksut ovat aivan arkipäivää teknologia-alalla. Päätös tuotannon taloudellisesta kannattavuudesta tehdään kokonaiskustannusten, ei jonkin yksittäisen kustannustekijän perusteella.

  "Hyvä business Googlelle."

  Ja pointti oli?

  "Puhelinvalmistajista ainoastaan Samsung tekee rahaa Androidilla."

  Se että Samsung on saanut ostajat kiinnostumaan omista laitteistaan paremmin kuin muuta valmistajat ei liity Androidin pantentti- ja lisensointikysymyksiin mitenkään.

  Voisikohan kommentoinnin tasoa hivuttaa jatkossa hiukan ylöspäin...?

  24.4.2013 20:16 #3

 • jartar

  @3
  Android fanit naurattavat aina yhtä paljon.

  Onhan se tietysti niin että Android on ILMAINEN ja valmistajat ihan huvikseen maksavat MS:lle lisenssimaksuja. Samsungilla ja ZTE:llä on varmaan liikaa rahaa kun haluavat ne vapaaehtoisesti lahjoittaa Microsoftille :D

  Google todellakin nauraa kun kerää suuret rahat mainostuloista "ilmaiseksi" markkinoidun käyttiksen avulla. Ilmaisuus oli avainasemassa kun valmistajat lähti mukaan Android kelkkaan. Vähän ajan päästä huomattiinkin että käyttis ei ole ilmainen ja kaikki kustannukset kaatuivat valmistajille. Google kerää tyytyväisenä valheellisen markkinoinnin avulla saadut mainostulot itselleen...

  24.4.2013 21:59 #4

 • ativ @ (vahvistamaton)

  Ahneudella ei ole mitään rajaa,kun Microsoft on päässyt vauhtiin!!.

  5.5.2013 16:38 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud