Jenkki-operaattori kieltää asiakkailta rivouksia sisältävät salasanat

1
Teemu Laitila

Jenkki-operaattori kieltää asiakkailta rivouksia sisältävät salasanat
Yhdysvaltalainen operaattori AT&T kieltää asiakkailtaan säädyttömiksi luokiteltujen salasanojen käytön. Asia mainitaan samassa yhteydessä, jossa kerrotaan salasanojen muista rajoitteista kuten minimipituuksista sekä sallituista merkeistä.

Kielto rivojen salasanojen käytöstä on täysin älytön, kuten asiasta uutisoiva ArsTechnicakin huomauttaa. Sivuston kokeilujen mukaan salasanojen sisältöä ei kuitenkaan valvota muutoin kuin perinteisten kriteerien eli esimerkiksi pituuden osalta. AT&T:n järjestelmä piti loistavana salasanana yhdistelmää "Fuck_Shit_Penis", huolimatta säädyttömäksi luokiteltavasta sisällöstä.

Kuten olettaa saattaa, yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena ei tosiaankaan ollut kieltää kirosanojen käyttöä niiden loukkaavuuden vuoksi. AT&T:n ArsTechnicalle antaman kommentin mukaan ohjeistus salasanojen sisällöstä on muotoiltu huonosti ja siihen luvattiin tehdä tarkennuksia. Kirosanoja ei suositella käytettäväksi sen takia, että ne ovat yleisesti ottaen lyhyitä sekä yleisiä eli myös helppo arvata.


Neuvo kirosanojen välttämisestä on tosiaankin hyvä muistaa salasanaa valitessa, sillä ne ovat todennäköisesti ensimmäisiä, mitä murtautuja saattaisi kokeilla. Jos rivouksia välttämättä haluaa salasanassa viljellä, kannattaa ainakin ryhtyä luovaksi ja muodostaa niistä pidempi yhdistelmä vähintään isoilla ja pienillä kirjaimilla ja vielä mieluummin numeroilla ja erikoismerkeillä varustettuna.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

remix
remix

1

Typerää. Onhan tuolla jo rajoitus joka estää yleisten salasanojen käytön. Samalle listalle olis voinut lisätä törkeydet, jos siltä tuntuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.