Jenkki-operaattori kieltää asiakkailta rivouksia sisältävät salasanat

Jenkki-operaattori kieltää asiakkailta rivouksia sisältävät salasanat
Yhdysvaltalainen operaattori AT&T kieltää asiakkailtaan säädyttömiksi luokiteltujen salasanojen käytön. Asia mainitaan samassa yhteydessä, jossa kerrotaan salasanojen muista rajoitteista kuten minimipituuksista sekä sallituista merkeistä.

Kielto rivojen salasanojen käytöstä on täysin älytön, kuten asiasta uutisoiva ArsTechnicakin huomauttaa. Sivuston kokeilujen mukaan salasanojen sisältöä ei kuitenkaan valvota muutoin kuin perinteisten kriteerien eli esimerkiksi pituuden osalta. AT&T:n järjestelmä piti loistavana salasanana yhdistelmää "Fuck_Shit_Penis", huolimatta säädyttömäksi luokiteltavasta sisällöstä.

Kuten olettaa saattaa, yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena ei tosiaankaan ollut kieltää kirosanojen käyttöä niiden loukkaavuuden vuoksi. AT&T:n ArsTechnicalle antaman kommentin mukaan ohjeistus salasanojen sisällöstä on muotoiltu huonosti ja siihen luvattiin tehdä tarkennuksia. Kirosanoja ei suositella käytettäväksi sen takia, että ne ovat yleisesti ottaen lyhyitä sekä yleisiä eli myös helppo arvata.


Neuvo kirosanojen välttämisestä on tosiaankin hyvä muistaa salasanaa valitessa, sillä ne ovat todennäköisesti ensimmäisiä, mitä murtautuja saattaisi kokeilla. Jos rivouksia välttämättä haluaa salasanassa viljellä, kannattaa ainakin ryhtyä luovaksi ja muodostaa niistä pidempi yhdistelmä vähintään isoilla ja pienillä kirjaimilla ja vielä mieluummin numeroilla ja erikoismerkeillä varustettuna.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 3. huhtikuuta, 2013 16:15
Tägit
salasana tietoturva AT&T
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • remix

    Typerää. Onhan tuolla jo rajoitus joka estää yleisten salasanojen käytön. Samalle listalle olis voinut lisätä törkeydet, jos siltä tuntuu.

    3.4.2013 18:51 #1

© 2018 AfterDawn Oy