Mobiili-Ubuntun testiversio saapuu ensi viikolla Nexus-puhelimille

1
Teemu Laitila

Mobiili-Ubuntun testiversio saapuu ensi viikolla Nexus-puhelimille
Vuoden alussa julkaistu Ubuntu-Linuxin puhelimiin tarkoitettu versio saapuu ladattavaksi helmikuun 21. päivä eli ensi viikon torstaina. Tarjolle saapuvat kaikki mahdolliset työkalut, joiden avulla käyttöjärjestelmän esiversion voi asentaa Galaxy Nexus - tai Nexus 4 -puhelimiin.

Nyt julkaistava Developer preview on nimensä mukaisesti tarkoitettu lähinnä kehittäjille, jotka voivat ryhtyä toimeen mobiililaitteille tarkoitettujen sovellusten suunnittelussa ja rakentamisessa. Seuraava merkittävämpi julkaisu on lokakuussa saapuva Ubuntu 13.10, jonka on tarkoitus tehdä maailman suosituimmasta Linux-jakelusta yhteensopiva kaikkien laitteiden kanssa samaa koodia käyttäen.

Ubuntua kehittävä Canonical on jo julkaissut työkalut sekä suunnitteluohjeet sovelluksille, joita voidaan ajaa kaikissa laitteissa puhelimista televisioihin ja tietokoneisiin. Tavoitteena on, että koodia ei tarvitse muokata eikä edes julkaisuasetuksia muuttaa yhteensopivuuden saavuttamiseksi.



Mobiili-Ubuntu saapuu virallisesti markkinoille uusissa laitteissa nykyisen suunnitelman mukaan vasta vuonna 2014, mutta itse asennettavan version laitetukea on tarkoitus laajentaa nykyisestä kahdesta mallista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (1)

Ranvier
Ranvier

1

"Mobiili-Ubuntu saapuu virallisesti markkinoille uusissa laitteissa nykyisen suunnitelman mukaan vasta vuonna 2014". Canonicalin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Shuttleworth luvannu kyllä jo kuluvan vuoden lokakuulle ensimmäisiä laitteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.