Vertulta kymppitonnin Android-luuri

11
Teemu Laitila

Vertulta kymppitonnin Android-luuri
Nokian osittain omistama luksuspuhelinvalmistaja Vertu on julkaissut uuden puhelimen, joka kantaa nimeä Vertu Ti. Nimi viittaa puhelimen titaanikuoriin.

Myös muut materiaalit ovat huippuluokkaa. Näyttöä suojaa safiirikristallilasi ja koko komeus on tehty käsityönä Englannissa. Titaanin ja safiirilasin yhdistelmä ei kuitenkaan ole pelkkä ulkonäkökysymys, vaan materiaalit myös tekevät laitteista äärimmäisen kestäviä. Materiaalista, käsityöstä ja merkistä joutuu pulittamaan kokonaiset 10 000 dollaria tai 7900 euroa.

Huimasta hinnasta huolimatta Vertu Ti ei koreile puhelinmainoksissa yleensä nähtävillä teknisillä spekseillä, siitäkin huolimatta, että yhtiön toimitusjohtaja Anssi Vanjoki lupasi viime syksynä teknisesti kilpailukykyisen luksuspuhelimen. Vertu Ti:n 3,7 tuuman näyttö toimii vain WVGA-resoluutiolla ja käyttöjärjestelmäksi valittua Androidia vauhdittaa kaksiytiminen Snapdragon S4 -prosessori.



Merkittävä osa Vertu-puhelinten ominaisuuslistaa on niiden concierge-palvelu, joka tarjoaa yhden näppäimen painalluksella apua mihin tahansa tarpeisiin paikallistuntemuksesta ravintolavarauksiin 24 tuntia vuorokaudessa. BBC:n mukaan asiakkaita palvellaan yksilöllisellä otteella eikä puhelimia ole myyty yhtiön 10 vuotisen historian aikana enempää kuin 326 000 kappaletta.

Anssi Vanjoki ehti kommentoimaan julkaisua jo twitterissä kehumalla, miten "mikään ei enää tunnu samalta".




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
sncigu (vahvistamaton)

1

"highest quality with up to date technology crafted with care."

No, sisukset eivät ainakaan ole viimeisintä teknologiaa. Porssen kuoret, kuplavolkkarin moottori.

Vastaa
akse
akse

2

Noi tehot nyt riittä ihan mainiosti. Tuohon näyttökokoon tuo resoluution pitäisi riittää myöskin. Ehkä 720p ois voinut olla ok.. mutta speksit nyt ei ole pääasia tuossa. Verrattuna aiempiin malleihin onhan toi aika iso harppaus tehoissa.

Vastaa
arivesa
arivesa

3

Eipä saa ostaja rahalleen todellista vastinetta.Vain titaanikuoret,~40€ materiaaliarvoltaan,ehkä. Kumma jos näitäkin voi edes jokusen myydä.
Ei ole ostajalle enää puhelin,vaan "esine",eli turhake.Kuin Fabergen muna.

Vastaa
Datanen
Datanen

4

Tuohon hintaan olisin kyllä toivonut viimeisintä rautaa kuten 8-ydin suorittimen ja Full HD näytön ( Yli 4" tuumaa) ja myös uusinta Android 4.2 versiota.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

6

Ei ole käyttöä varten tommoset puhelimet. Just ehkä saattaa soittaa tonne palveluun ja kysyä jotain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
perseilleen (vahvistamaton)

7

No eihän sitä muunlaista harkittaisikaan jos olisi rahaa.Puhelimeni olisi automaattisesti tämä,mutta tottakai se vaatii samanlaista elinympäristöä ei mitään ikea/nokia moskaa

Vastaa
jartar
jartar

9

@3
Tuommoisen kommentin voi antaa vain persaukinen henkilö kenellä ei ole rahaa käyttää Concierge palvelua.

Sinällään porukka ei ymmärrä tuon kännyn ideaa. Rikkaille tuo antaa loistavan palvelun jonka lisäksi sinulla on känny jota ei jokaisella räkänokalla ole. Status arvo on hieman eriluokkaa tuolla kuin muutaman satasen kännyillä. Ominaisuuksillakaan ei tarvitse kilpailla. Voihan niitä SGS 3 kännyjä ostaa vaikka 15kpl "kakkoskännyiksi" jos siltä tuntuu...

Vastaa
perhana
perhana

10

@1
Onko sitten Samsunging tyyli parempi, eli yhdistää porchen moottori kuplavolkkarin kuoriin ja hallintalaitteisiin jolloin nopeutta teoriassa riittäisi mutta käytännössä ei

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hohoijaa @ (vahvistamaton)

11

Eihän nämä menneen talven Nokia Lumia fanit mistään muusta tiedä, kuin että puhelimen pitää näyttää pelkästään designiltä ja että tärkein ominaisuus on ulkonäkö!!. =)Toimintavarmuus ym...ovat seuraavia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.