Intelin kunnianhimoinen suunnitelma: markkinaosuus kasvuun budjettiluokan luureissa

Teemu Laitila

Intelin kunnianhimoinen suunnitelma: markkinaosuus kasvuun budjettiluokan luureissa
Intel pyrkii mobiilimarkkinoille laajalla rintamalla ja high-end-puhelinten lisäksi yhtiö aikoo laajentaa tarjontaa budjettiluokan älypuhelimiin. Intel uskoo halvimpien älypuhelinten markkinoiden kasvavan jopa 500 miljoonaan myytyyn kappaleeseen vuoteen 2015 mennessä.

Vaikka Intelillä on tähän saakka ollut vaikeuksia nimenomaan halpojen, vähävirtaisten ja "tarpeeksi" tehoa tarjoavien vaihtoehtojen tarjonnassa, yhtiö uskoo pärjäävänsä ARM-prosessoreille uusilla järjestelmäpiireillään. Halpoja Intel Inside -logolla varustettuja puhelimia ei kannata kuitenkaan odottaa markkinoille ihan heti, vaan laitejulkistuksia nähdään todennäköisesti vasta vuoden loppupuolella.

Keihäänkärkenä budjettiluokassa tulee olemaan Intelin uusi Z2420-järjestelmäpiiri. Sen yksi ydin toimii 1,2 GHz:n taajuudella ja moniajoa parannetaan pöytäkoneista tutulla Hyper-Threading-tekniikalla. Siru tukee 1080p-tasoisen videokuvan laitteistopurkua ja pakkausta sekä kahta kameraa. Intelin oma modeemipiiri tarjoaa tuen kehittyvillä markkinoilla suosituille dual-sim-puhelimille.



Tähän mennessä Intelin budjettiluokan alustaa ovat ilmoittaneet tukevansa Acer, jo aiemmin Intel-puhelimen julkaissut Lava International sekä Safaricom.

Intel jatkaa tuotekehitystä myös high-end-puhelinten luokassa, jossa uusinta tarjontaa edustaa Atom Z2580 -piiri. Se on kaksiytiminen, Hyper-Threading-tekniikkaa tukeva järjestelmäpiiri, jonka Intel väittää tarjoavan tuplasti tehoa alkuperäiseen Clover Trail -piiriin nähden säilyttäen silti kilpailukykyiset tehonkulutuslukemat ja akkukeston.

Samaan aikaan kun Intel vielä virittelee puhelinpiirejään, sen ARM-prosessoreita kehittävät kilpailijat kuten Qualcomm, Nvidia ja Samsung ovat jo löytäneet tiensä uusimpiin laitteisiin, joita nähdään käynnissä olevilla CES-messuilla sekä vielä enemmän helmikuun lopussa MWC-messuilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.