Nokia Xpress pilviselain nopeuttaa Lumioiden netinkäyttöä

Nokia Xpress pilviselain nopeuttaa Lumioiden netinkäyttöä
Nokia on julkaissut Lumia-sarjan puhelimille tarkoitetun selainsovelluksen, joka vähentää datankäyttöä pakkaamalla nettisivut pienempään tilaan pilvipalvelussa. Sivujen pakkaamisen lisäksi Nokia Xpress muotoilee sivujen sisällön helpommin pieneltä ruudulta luettavaksi sekä tallentaa sisältöjä luettavaksi myöhemmin ilman nettiyhteyttä.

Nokia Xpress on tuttu jo yhtiön halvemman hintaluokan puhelimista, mutta sen ominaisuuksista voi olla hyötyä myös Windows Phone -käyttäjille. Nettisivujen pakkaaminen siirrettävän datamäärän vähentämiseksi ei ole uusi idea, eikä rajoittamattomien dataliittymien Suomessa pakkaamisella saavuteta samoja hyötyjä kuin niissaä maissa, joissa datarajojen ylittäminen käy raskaaksi lompakolle. Silti pakkaaminen saattaa tarjota avun hitaan yhteyden tapauksessa ja lisäksi Nokia Xpress yhdistää selaimeen joukon muista sovelluksista tuttuja hyödyllisiä ominaisuuksia.Selaimen avulla puhelimeen voi tallentaa nettisivuja myöhempää käyttöä varten ja myös videot voi tallentaa Microsoftin Skydrive-palveluun. Sivustojen tarjoamia syötteitä voi tallentaa selaimeen, joka esittää sivut muotoiltuna sanomalehtimäiseen ulkoasuun, jossa sivua voi vaihtaa pyyhkäisemällä. Selaimen hakutoiminnoilla voi hakea yksittäisiin sanoihin liittyvää tietoa ja taustalla pyörivä pilvipalvelin tarjoaa mahdollisuuden kääntää sivun sisällön automaattisesti halutulle kielelle.

Nokia Xpress on vielä beta-asteella ja sen vuoksi selaimen voi ladata koekäyttöön vain Nokian Betalabs-sivustolta.Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 4. lokakuuta, 2012 12:20
Tägit
Nokia Nokia Lumia Nokia Xpress
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • KIPPO76

  Tuon Bingin kun sais vaihdettua Googleen (integroitua käyttikseen) niin WP puhelin muuttuis potenssiin 10 paremmaksi. BING on Jumalan vitsaus maailmalle.

  4.10.2012 12:37 #1

 • 3rd_party

  No jaa.. ensimmäinen mielikuva Nokian selaimesta on kaikkea muuta kuin positiivinen, ja siksi ajatuskin Nokian selaimen tuomisesta lumioihin hirvittää. Mutta saas nähdä, ehkä Nokia on jo viimein saanut hyvän selaimen aikaiseksi :O

  4.10.2012 13:04 #2

 • jorgga

  Ai opera turbo?

  4.10.2012 13:11 #3

 • mc_mice

  Nokia osaa tehdä myös hyvän selaimen jos haluaa, osoituksena N900 mukana tullut selain.
  Oli muuten paljon parempi kuin muut aikansa selaimet IMO.

  4.10.2012 15:19 #4

 • OJ_Ghost

  @4
  Ja toimii edelleen vallan hyvin... ;)

  Ei tämmöisestä lisästä ainakaan haittaa ole...
  Syöte-sanomalehti voi olla varsin mukavakin ominaisuus. :)

  4.10.2012 16:41 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud