Nokia Lumia 920 myyntin vain yhdelle operaattorille Yhdysvalloissa

Nokia Lumia 920 myyntin vain yhdelle operaattorille Yhdysvalloissa
Nokia on solminut toistamiseen yksinoikeussopimuksen Yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Näin ollen odotettu lippulaivamalli Lumia 920 tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista.

Nokian valitsemaa strategiaa on ehditty jo moittia. Kilpailijat Apple ja Samsung ovat molemmat liikkeellä useamman operaattorin taktiikalla. Yksinoikeuden antaminen yhdelle operaattorille rajoittaa merkittävästi potentiaalista asiakaskantaa. Voi myös kysyä, kuinka paljon kilpailevat operaattorit jaksavat mainostaa halvempaa Lumia 820 -malliakaan, kun heillä ei ole myynnissä kaikkein kirkkainta tähteä.

Hyviäkin puolia Nokian tekemässä sopimuksessa tietysti on. AT&T sijoittaa Lumian markkinointiin merkittävästi enemmän resursseja nyt kun muilla operaattoreilla ei ole samaa laitetta myynnissä. Myös Lumia 900 myytiin (aluksi) vain AT&T:llä, ja sen tulosta pidettiin ehkäpä maltillisena menestyksenä. Jotkut tietysti myös pettyivät ensimmäisen lumiasukupolven suoritukseen. Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi laite, joten kaikki on mahdollista.

Kirjoittaja: Valtteri Ahonen @ 4. lokakuuta, 2012 20:03
Tägit
Nokia AT&T Nokia Lumia 920
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 21 kommenttia
 • muiccu (vahvistamaton)

  "Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi laite, joten kaikki on mahdollista."

  Hyvä, laitteen pitää olla "innovatiivinen", kuten nykypäivänä toitotetaan.

  4.10.2012 20:21 #1

 • JussiFX

  Nykyään kaikki on innovatiivista.

  4.10.2012 20:43 #2

 • emagdnim

  ..paitsi kommentit netissä

  4.10.2012 20:45 #3

 • Lemonte

  Suurempi uutinen on se, että AT&T saa myös syaanin sinisen 920:n!

  4.10.2012 20:57 #4

 • teme565

  Siis ei voi käsittää, mitä noiden nykyisten Nokia-johtajien päässä liikkuu (kusihan siellä luultavasti virtaa ja paska tekee patojaan) kun tehdään tällaisia hölmöntölväyksiä. Nythän nimenomaan pitäisi luuria saada myyntiin kaikille mahdollisille operaattoreille että saataisiin maksimaalinen potentiaalinen asiakaskunta. Ja mainostamisessa ei kannata luottaa operaattoreihin vaan hoitaa mainostaminen itse, mutta ei. Nokiasta on muutenkin kadonnut se agressiivisuus, mikä sillä joskus oli ja tilalle tullut tämmöinen nössöilymeininki.

  Nokialla on takanaan hieno, melkein 150-vuotinen historia ja näin sen vaan joku kanukkinulikka tuhoaa eikä Nokian hallitusta näy kiinnostavan asia mitenkään.

  4.10.2012 21:22 #5

 • Yanne

  Tosi huono strategia Nokialta. Harva kuluttaja käy vaihtamaan operaattoria Lumia 920:n vuoksi, ja USA:ssa eri operaattoreiden välillä on suuria alueellisia peittoerojakin, joten siitäkin syystä operaattorin vaihtaminen ei ole ihan niin yksinkertainen juttu kuin Suomessa.

  Nokia panostaa yhteen (marginaaliseen) käyttöjärjestelmään ja yhteen operaattoriin USA:ssa, ei tuolla strategialla yksinkertaisesti VOI saavuttaa kovin suurta menestystä. Vai mitä Nokia oikein luulee?

  4.10.2012 22:03 #6

 • ettänäintaas!! @ (vahvistamaton)

  Nokia on solminut toistamiseen yksinoikeussopimuksen Yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Näin ollen odotettu lippulaivamalli Lumia 920 tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista.

  Nokian valitsemaa strategiaa on ehditty jo moittia. Kilpailijat Apple ja Samsung ovat molemmat liikkeellä useamman operaattorin taktiikalla. Yksinoikeuden antaminen yhdelle operaattorille rajoittaa merkittävästi potentiaalista asiakaskantaa. Voi myös kysyä, kuinka paljon kilpailevat operaattorit jaksavat mainostaa halvempaa Lumia 820 -malliakaan, kun heillä ei ole myynnissä kaikkein kirkkainta tähteä.

  Eflop taitaa olla myöskin näiden suunnitelmien takana!!. ;(
  Ei näin Nokia ainakaan tule myymään tulevia,uusia Lumia-malleja!!.Kilpailijat (Samsung ainakin) menevät tätä menoa vauhdilla vasemmalta ja oikealta Nokian ohi,vieden myöskin WP8-markkinaosuuksia Nokialta!!.

  4.10.2012 22:05 #7

 • Robustus

  Kyllä on järjetön lähestymistapa Elopilla. Jos Suomessa 920:n hankkiminen edellyttää operaattorin vaihtamista esimerkiksi Saunalahdelta Soneralle, niin jää moni puhelin ostamatta. Tämä menee edelleen siihen salaliittoteoriaan, että Elop tekee kaikkensa Nokian epäonnistumiseksi.

  Seuraava vaihe on se, että itse laitteesta löytyy jokin ällistyttävä virhe, joka blokkaa myynnin lopullisesti: esimerkiksi kartat eivät toimi, kuviin tulee violetti flare jos kuvaa vastavaloon, laite naarmuuntuu erittäin helposti tai jotain vastaavaa. Ai niin, nuohan eivät ole varsinaisia virheitä, vai mitä. ;o)

  4.10.2012 23:43 #8

 • puh.joht. (vahvistamaton)

  Nyt jätkät perkele.. Mistä te tiedätte minkälaisia diilejä operaattorit solmivat valmistajien kanssa mainonnasta puhumattakaan? Joutavaa louskutusta. Uskon, että kyseessä on varmasti harkittu teko.

  5.10.2012 02:05 #9

 • jaskat52

  Alku se on tämäkin, että pääsi suurimman operaattorin jakeluun, kun vuosia yritti myydä ohi operaattorien huonolla menestyksellä. Operaattorit eivät tämän vuoksi Nokiaa varmaan kauheasti rakastaneet ja vaikeuksia on ollut saada operaattorit innostumaan hyvistäkin kapuloista.

  5.10.2012 08:53 #10

 • Ernesti%&//(/ (vahvistamaton)

  Nokia tekee tahallaan siis huonoja päätöksiä? Ou nou! Kommentoijat voisi mennä peilin eteen ja miettiä, kukahan se oikeasti on tyhmä!

  5.10.2012 10:29 #11

 • squi

  Kuten Nokia on viime vuosina Yhdysvalloissa havainnut, puhelinten myyminen ohi operaattoreiden ei yksinkertaisesti kannata, ainakaan niillä markkinoilla. Kuten @9 huomautti, Nokialla on todennäköisesti harkitt tätä päätöstä "jonkin verran" ja taustalla saattaa olla esimerkiksi aika merkittäviä mainospanostuksia, joita AT&T tulee tekemään. Toiseksi, jos operaattorilla on edes hieman oma lehmä ojassa ja mahdollisuus "myyntiin yksinoikeudella", se saattaa rohkaista myymälöiden henkilökuntaa panostamaan laitteiden myyntiin eri tavalla kuin jos kyseessä olisi mikä tahansa kaikkien saatavilla oleva malli. Nimenomaan tuo myymälähenkilökunnan haluttomuus myydä Lumioita on ainakin Nokian mukaan ollut suuri myynnin este Amerikoissa.

  5.10.2012 10:58 #12

 • raidi@ (vahvistamaton)

  http://www.iltalehti.fi/digi/2012100516162524_du.shtml

  5.10.2012 11:11 #13

 • raidi@ (vahvistamaton)

  http://www.talouselama.fi/nokialandia/l...on/a2148936?s=n

  5.10.2012 11:19 #14

 • 3rd_party

  Ihan nyt oikeasti. Jos tämä sopimus auttaa Nokiaa saamaan Lumia 920:n vaikka vain muutamalle prosentille AT&T:n asiakkaista (103 miljoonaa), on Lumia 920 kohtalainen menestys aiempaan nähden.

  5.10.2012 11:29 #15

 • AT&T @ (vahvistamaton)

  http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...ssa/a845046?v=t

  5.10.2012 14:53 #16

 • Nseries

  Ottakaapa selvää miksi näin toimitaan! Windows Phone 8 -käyttis on uusi tuote josta ihmiset eivät vielä tiedä juuri mitään, tämän vuoksi se ei saa ihmisiä kiinnostumaan jos ne vain lojuvat markettien hyllyillä.

  Tästä johtuen on pakko käyttää jotain muuta taktiikkaa ja se on nimen omaan se, että "pakotetaan" operaattorit mainostamaan puhelinta, näyttävästi esille ja vieläpä esittelemään sitä kauppaan astuville asiakkaille.

  Kun käyttöjärjestelmä alkaa pikku hiljaa leviään voidaan se vapauttaa kaikkialle ilman suurempia rajoituksia.

  Samsungia ja Applea ostetaan vaikka ne olisivat kuinka huonoja (etenkin Apple). Tämä johtuu siitä, että siihen uskotaa kuin jumalaan, hieman kuin ennen vanhaan Nokiaan. Tämä kestää aikansa kunnes ihmiset huomaavat, että onhan niitä parempiakin vaihtoehtoaja olemassa.

  5.10.2012 16:30 #17

 • Nseries2 @ (vahvistamaton)

  ...Siis parempia vaihtoehtoja,kuin Nokia/Windows Phone!.Totta.

  5.10.2012 18:14 #18

 • aapii

  http://www.iltalehti.fi/digi/2012100516163661_du.shtml
  Myyntiä ainakin rajoitetaan suomessa..

  5.10.2012 19:35 #19

 • Yanne

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puh.joht.: Nyt jätkät perkele.. Mistä te tiedätte minkälaisia diilejä operaattorit solmivat valmistajien kanssa mainonnasta puhumattakaan? Joutavaa louskutusta. Uskon, että kyseessä on varmasti harkittu teko.
  Aivan sama vaikka AT&T olisi myynyt/lahjoittanut sielunsa Nokialle, se ei paljon auta kun muut operaattorit joutuvat myymään ei-oota. USA:ssa vain harva kuluttaja käy vaihtamaan operaattoria yhden puhelimen vuoksi, ja jos niin tekisivätkin, niin se puhelin ei todellakaan olisi Nokian Lumia vaan ehkä korkeintaan joku iPhone.

  Täysin mahdotonta ymmärtää Nokian ajatuksenjuoksua.

  5.10.2012 21:11 #20

 • FloppiLumia 920 @ (vahvistamaton)

  http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....920_n_julkistus
  =(

  6.10.2012 12:31 #21

© 2018 AfterDawn Oy