iPhone 5:n prosessori onkin nopeampi kuin aiemmin luultiin

iPhone 5:n prosessori onkin nopeampi kuin aiemmin luultiin
Applen uusimman iPhone-mallin A6-prosessori on jaksanut kiinnostaa tekniikkasivustoilla, sillä Apple ei perinteisesti kerro prosessoreistaan julkisuuteen käytännössä mitään teknisiä yksityiskohtia. A6:sta pidettiin alunperin ensimmäisenä ARM:n Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvana piirinä, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen se paljastui Applen omaksi tuotokseksi. Nyt myös prosessorin kellotaajuudesta on saatu uutta tietoa.

Ensimmäisten Geekbench-testiohjelmalla saatujen tulosten perusteella uuden arkkitehtuurin arveltiin parantaneen IPC-suorituskykyä (käskyjä kellojaksoa kohti) merkittävästi, sillä GeekBenchin mukaan kahden ytimen kellotaajuus oli vain 1,0 Ghz. Nyt testiohjelmasta on julkaistu virallinen versio uudelle iOS 6 -järjestelmälle ja parantuneiden alogritmien mukaan prosessoriytimien kellotaajuus olisi todellisuudessa 1,3 GHz."Aiemmat Geekbench-versiot eivät kyenneet laskemaan A6:n kellotaajuutta oikein, mistä lähti liikkeelle tieto prosessorin toimimisesta vain 1,0 GHz:n taajuudella", kertoo sovellusta kehittävän Primate Labin John Poole Endgadget-sivustolle.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 27. syyskuuta, 2012 12:26
Tägit
Apple Apple A6
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud