Android-laitteet ja versiot visualisoituina

Android-laitteet ja versiot visualisoituina
Androidin fragmentoituminen muistetaan aina mainita taisteluissa iPhone- ja Android-käyttäjien kesken ja myös Android-kehittäjät valitttavat tilannetta. OpenSignalMaps-sovelluksen kehittäjät tallensivat lähes 700 000 Android-laitteen tiedot ja muodostivat niistä informatiivisia visuaaleja, joista käy hyvin ilmi Android-laitteiden laaja kirjo, mutta myös tiettyjen valmistajien ja mallien yleisyys.

Kaikkien 681 900 laitteen joukosta löytyi yhteensä 3997 eri laitemallia (joista osa kuitenkin samoja, joissa kustomoitu käyttöjärjestelmäversio raportoi laitteen väärin). Selvästi suosituin oli Samsungin Galaxy S II ja sen perässä vahvoilla olivat alkuperäinen Galaxy sekä HTC:n Desire HD. Eri valmistajia joukosta löytyi huimat 599 kappaletta, joista Samsung taas nousi suurimmaksi 40 prosentin osuudellaan.


Kuva: OpenSignalMap. Lisää kuvia alkuperäisessä artikkelissa.

Vaikka grafiikoiden pohjana käytetty otanta on laaja, se ei silti välttämättä ilmennä täysin oikein kaikkia mahdollisia Android-laitteita. Koska tieto on kerätty vain OpenSignalMaps-sovelluksen asentaneista laitteista, sen ulkopuolelle jää todennäköisesti paljon laitteita, joiden käyttäjiä ei juurikaan kiinnosta tarkastella lähialueen mobiiliverkkojen sijaintia ja voimakkuuksia hyvinkin yksityiskohtaisella tasolla.

Vaikka Androidin lukuisat eri versiot ja laitteet tuottavat lisätyötä sovelluskehittäjille, OSM-sovelluksen kehittäjät näkevät monimuotoisuuden myös yhtenä alustan vahvuuksista. Laitevalikoiman laajuus on yksi ominaisuus, jonka ansiosta Android on levinnyt maailmalla huimaan tahtiin.

Valmistajan ja laitteen lisäksi OSM:n kehittäjät tarkastelivat käyttöjärjestelmäversioita, ruudun kokoa sekä resoluutiota. Tarkempiin kuvioihin kannattaa tutustua OpenSignalMapsin sivuilla.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 17. toukokuuta, 2012 13:33
Tägit
Android
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Bluejack

    sovelluskehittäjät.. onneksi nämä ekosysteemin sankarit noudattavat aina heille pohjalle annettuja ohjeita "aina kirjallisesti" xd

    17.5.2012 17:41 #1

© 2019 AfterDawn Oy