Etelä-Korea aikoo kehittää oman mobiilikäyttöjärjestelmän

Etelä-Korea aikoo kehittää oman mobiilikäyttöjärjestelmän
Etelä-Korean hallitus on ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin kehittääkseen oman avoimeen lähdekoodiin perustuvan käyttöjärjestelmän mobiililaitteille, kertoo uutistoimisto Yonhap. Uuden käyttöjärjestelmän avulla halutaan turvata maan kahden elektroniikkajätin Samsungin ja LG:n kilpailukyky läntisiä kilpailijoitaan kuten Applea vastaan myös tulevaisuudessa.

Ilmoitus kehitystyöhön ryhtymisestä tulee vain viikko sen jälkeen, kun Google yllättäen ilmoitti ostavansa puhelinvalmistaja Motorola Mobilityn. Muut Android-valmistajat kuten Samsung ovat ainakin julkisuudessa olleet tyytyväisiä Googlen kauppaan ja sen uskotaan hyötyvän Googlen uuden patenttisalkun tuomasta suojasta ainakin lyhyellä tähtäimellä.Silti Koreassa selvästi halutaan varautua tilanteeseen, jossa Google päättääkin lähteä kilpailemaan täysipainoisesti myös laitevalmistuksessa. Hallitus aikoo aloittaa uuden käyttöjärjestelmän kehittämisen vielä tämän vuoden aikana yhteistyössä maan puhelinvalmistajien kanssa.

Etelä-Korean hallituksen edustajan mukaan Samsung on aiemmin suhtautunut nihkeästi suunnitelmiin yhteisestä käyttöjärjestelmästä. Googlen ja Motorolan ilmoituksen jälkeen yhtiö on valmis osallistumaan projektiin.

Kirjoittaja: Teemu Laitila @ 23. elokuuta, 2011 20:44
Tägit
LG Samsung Etelä-Korea
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 13 kommenttia
 • repino

  Hieno asia, että tulee kilpailua.
  Minä en ole koskaan sisäistänyt Omenan mallia. laitteet mitä he toimittävat ovat pirun kalliita verrattuna ominaisuuksiin, No se on eräs bisnesmiesten toimintamalllia. Ja taas joku mummo syö isompaa pullaa jenkkilässä.

  23.8.2011 21:16 #1

 • Diazzi

  Omenan malli on pyytää tuotteista sitä hintaa mitä niistä ollaan valmiita maksamaan, duh.

  23.8.2011 21:19 #2

 • Kalle76

  Alkaa mennä todella mielenkiintoiseksi tämä mobiililaitteiden käyttikset. Nyt alkaa jo maat kehittää omia järjestelmiä, ei mene aikaakaan kun suomikin ilmoittaa että he alkaa kehittää Nokian kanssa Finndows-mobiilisovellusta =)

  23.8.2011 21:24 #3

 • Mmikkis (vahvistamaton)

  EI yllätä, varmasti jokainen valmistaja miettii miten saada isompaa myyntiä itselle, tällä hetkellä kaikki android valmistajat tappelee keskenään myynnistä ja näin ollen siivu jokaiselle jää aika pieneksi, varsinkin vielä kun nämä halpa-androidit on tulleet aika hyvin sekoittamaan pakkaa.

  Jos asiakas menee kauppaan ostamaan android luuria sillä on vaikka mitä vaihtoehtoja mistä valita, kaikenlisäksi ne halvat androidit houkuttaa. Jos asiakas haluaa muuta kun androidin hän suurella todennäköisyydellä valitsee iPhonen. Varmaan jokainen valmistaja miettii miten päästä samaan asemaan kuin Apple.

  23.8.2011 21:40 #4

 • Jonahan

  @1 Yksi Applen, kuten muidenkin yritysten tavoitteista on tehdä voittoa. Apple, kuten BMW, Audi, B&O ja moni muu on valinnut tavan, jolla huonokatteisella halvemmalla massamarkkinalla ei kilpailla, vaan keskitytään myymään tuotteita ainoastaan korkeammassa hintapositiossa suuremmalla katteella.

  Tällä ei missään tapauksessa päästä maksimaaliseen kappalemyyntiin, mutta sillä voi saada hyvän kannattavuuden ja pitää kiinni laatuvaikutelmasta:

  http://www.asymco.com/2011/07/30/the-profitphone-x-phones-sold-chart/

  23.8.2011 21:51 #5

 • Routalempi

  Eikö tuossa pääsisi helpommalla kun ostaa webOS:n, mikäli myynnissä siis on? Vaikea ainakaan uskoa että edes webOS:n kanssa samalle tasolle päästäisiin kovinkaan pian (jos ikinä), mikäli nollasta lähdetään. Toki joku Bada olisi valmis alku, mutta Samsung tuskin sitä muille antaa.

  23.8.2011 22:27 #6

 • user_org (vahvistamaton)

  6@
  >Eikö tuossa pääsisi helpommalla kun ostaa webOS:n, mikäli myynnissä
  >siis on? Vaikea ainakaan uskoa että edes webOS:n kanssa samalle
  >tasolle päästäisiin kovinkaan pian (jos ikinä), mikäli nollasta
  >lähdetään.

  Ei ne nollasta, tuskin edes puolestavälistä lähde, vaan jotain valmista viemään eteenpäin. Jos avoimia lisenssejä, niin eiköhän Linux pohjalta.

  23.8.2011 23:56 #7

 • Ralle_ (vahvistamaton)

  MeeGo olisi ollut helpoin hyödynnettäväksi. Nyt softankehittäjät kiroavat lisääntyvää alustojen määrää. Tulevaisuudessa sovellukset ovat html5-pohjaisia, jolloin alustariippumattomuus kasvaa, mutta tähän on vielä matkaa.

  24.8.2011 08:46 #8

 • OILgame

  @8 Miksi ihmeessä html5? Paljon järkevämpää olisi tehdä Qt:lla kaikki.

  24.8.2011 09:13 #9

 • Homeworld123

  1@ 5@

  Applen malli on tyhmien asiakkaiden kusetus.

  24.8.2011 10:04 #10

 • Mmikkis (vahvistamaton)

  @10 Kuitenkin nämä "kusetut" asiakkaat on tyytyväisimpiä kännykän käyttäjiä, iPhone on aina ollut tyytyväisyyskyselyn ykkönen ja ainakin viimeaikoina viidellä tähdellä, en tiedä miten alussa. Samoin tuoreen tutkimuksen (suuntaa antava) mukaan vain 3-4% iPhone käyttäjistä miettii alustan vaihtoa. Joku ristiriita tässä on?

  Kerrotko ihmeessä miten Apple kusettaa asiakkaita?

  24.8.2011 11:00 #11

 • user_org (vahvistamaton)

  9@
  >Miksi ihmeessä html5? Paljon järkevämpää olisi tehdä Qt:lla kaikki.

  Qtllä voi tehdä natiivia, mutta vain harvoille alustoille.

  HTML5 tuke taasen löytyy myös suljetuilta alustoilta,

  24.8.2011 11:10 #12

 • user_org (vahvistamaton)

  9@
  >Miksi ihmeessä html5? Paljon järkevämpää olisi tehdä Qt:lla kaikki.

  Qtllä voi tehdä natiivia, mutta vain harvoille alustoille.

  HTML5 taas lähinnä päinvastoin. ja niin epämääräisesti käytetty käsite kun sanotaan sovellukset on HTML5 pohjaisia...

  24.8.2011 11:16 #13

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud