HP esitteli uusia webOS-puhelimia - tarjolla 1,4 gigahertsin suoritin

13
Kaarlo Räihä

HP esitteli uusia webOS-puhelimia - tarjolla 1,4 gigahertsin suoritin
Vaikka HP:n webOS-ohjelmistoalusta ei ole juuri kiinnostanut kuluttajia älypuhelinten puolella, ei yritys ole luovuttamassa, vaan se esitteli tänään uudet Pre 3 - ja Veer-puhelimet.

Pre 3 on webOS-puhelinten uusi lippulaivamalli, ja komeimpana jalokivenä laitteessa toimii Qualcommin MSM 8x55 -suoritin, jonka kellotaajuus on 1,4 gigahertsiä. Esiinliukuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustettu Pre 3 pitää sisällään lisäksi 3,6 tuuman kosketusnäytön (resoluutio 800x480), kaksi kameraa (takana 5 megapikselin LED-salamalla varustettu malli ja edessä VGA-resoluution kamera), 512 megatavua RAM-muistia, 8 tai 16 gigatavua flash-muistia ja tuen sekä GSM- että CDMA-verkoille.

Kokoa puhelimella on 111x64x16 mm ja painoa 156 grammaa. Akun kapasiteetti on 1 230 mAh. Myyntiin puhelin tulee kesällä.





Veer on puolestaan pienempi (84x54,5x15,1 mm) puhelin, josta löytyy 2,6 tuuman kosketusnäyttö (resoluutio 400x320). Myös siinä on esiinliukuva QWERTY-näppäimistö, mutta muuten puhelin on karsitumpi malli Pre 3:sta. Tarjolla on Qualcommin MSM7230-suoritin (kellotaajuus 800 MHz), 8 gigatavua flash-muistia, 5 megapikselin kamera ilman salamaa ja GSM-tuki.

Painoa Veerillä on 103 grammaa ja akun kapasiteetti on 910 mAh.


Molemmat puhelimet voi liittää langattomaan laturiin, joten puhelimiin ei tarvitse yhdistää johtoja niiden lataamista varten.

Alla Pre 3:n esittelyvideo



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (13)

El_ias
El_ias

1

Tuo isompi on jo ihan nätin näköinen, eikä varmana jää tehoista vajaaksi. Akkukesto onkin sitten eriasia

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

Qwerty väärinpäin ja akunkestoa on se puoli päivää. Muutenkin niin huonoja kokemuksia hp tuotteista, että pysyn kyllä tulevaisuudessakin kaukana.

Vastaa
3rp3
3rp3

4

"Vaikka HP:n webOS-ohjelmistoalusta ei ole juuri kiinnostanut kuluttajia älypuhelinten puolella"

No on kyllä kiinnostanu, muttaku ei oo tullu Suomeen. Hakkaa iOS:n ja Androidin kyllä niin sata-nolla! Onneksi löysin netistä halvalla upouuden Pre 2:n, niin pääsi tuohon WebOS:n käsiksi. :P

Vastaa
MoZar
MoZar

5

Ite kyllä tykkään tuosta qwerty-näppiksestä nuin päin. Vaikka olenkin n900 kanssa tottunut käyttämään puhelinta jatkuvasti vaaka-asennossa.

Vastaa
eebet
eebet

9

Ehkä kiinnostavin asia mitä julkaisivat eilen oli kylläkin webOS-tabletti. Näytti ainakin ihan ok tapaukselta käyttöliittymän puolesta, toivottavasti hinta ei olis motorolan luokkaa (800 $)...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penapp (vahvistamaton)

10

WebOS näyttää _todella_ hyvältä. On juuri sitä mitä MeeGon olisi pitänyt olla. Toivottavasti saavat tuotteet myös suomessa myyntiin.

Vastaa
hyvi
hyvi

11

Tässä alustassa ois todella potentiaalia isompaakin menestykseen. Toi näytön alla oleva kosketusalue on loistava idea. Tän parempaa multitaskinkiä ei taida olla.

Vastaa
N900x
N900x

12

@10: oletkos todella nähnyt Nokian oman MeeGon UI:n? En tarkoita sitä syksyllä demottua kaikille vapaassa jakelussa olevaa UI:ta (1.1). Oletkos katsonut MeeGo wikistä UX kuvakaappaukset ja lukenut dokumentaation? Oletkos seurannut talk.maemo.org / meego.com foorumeiden keskustelua joissa viitataan bugtrackerista löytyneisiin rautaviitteisiiin?

Vastaus: Et ole. Odottelehan ihan rauhassa viikonloppua. HP on näissä kuvioissa hyttynen..

Vastaa
perhana
perhana

13

@12
Olisihan se kiva vihdoinkin nähdä se Meego puhelin julkaistuna, mutta en itse kovin vahvasti usko sen tapahtuvan ensi viikonloppuna, jos Elop itse sanoo epäilevänsä että Nokia saa julkaistua korkeintaan yhden valmiin Meego laitteen vuoden 2011 aikana, niin olisi melko yllättävää sen julkistuksen tapahtuvan jo näin alkuvuodesta.
Mutta katsotaan nyt mitä viikonloppu esille tuo.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.