Samsung ottaa mallia iPhone X:stä? Uusi piiri mahdollistaa tuttuja ominaisuuksia

Manu Pitkänen

Samsung ottaa mallia iPhone X:stä? Uusi piiri mahdollistaa tuttuja ominaisuuksia
Samsungin puolijohdeyksikkö on paljastanut uusimman luomuksensa, 9-sarjan Exynos-suorittimen. Lippulaivapuhelimiin tarkoitettu Exynos 9810 -järjestelmäpiiri on parhaillaan massatuotannossa, joten sen pitäisi ehtiä hyvin keväällä julkaistaviin Galaxy S9 -puhelimiin.

Exynos 9810 on valmistettu Samsungin toisen sukupolven 10 nanometrin prosessilla, johon tehdyt optimoinnit ovat mahdollistaneet piirin suorituskyvyn parantamisen uudelle tasolle. Järjestelmäpiirissä käytetään Samsungin kolmannen sukupolven suoritinytimiä, jotka 2,9 gigahertsin kellotaajuuden turvin parantavat yksisäikeisten tehtävien suoritusnopeuden kaksinkertaiseksi ja useaa ydintä kuormittavat tehtävien nopeuskin paranee 40 prosentilla edelliseen sukupolveen verrattuna.

Samsung painottaa nopeuden lisäksi myös Exynos 9810:n parannettua tekoälylaskentaominaisuuksia, jotka mahdollistavat kasvojen reaaliaikaisen 3D-seurannan sekä kohteiden nopean kuvahaun. Vaikuttaisi siltä, että Samsung aikoo lisätä Galaxy S9:ään iPhone X:stä tutut kasvojentunnistus ja -seurantaominaisuudet (Face ID, animoji).



Exynos 9810:ssä on myös päivitetty modeemi, joka mahdollistaa sisältöjen lataamisen puhelimeen 1,2 Gbps:n nopeudella ja tiedonsiirron verkkoonpäin 200 Mbps:n nopeudella (Cat.18 LTE). Samsungin mukaan Exynos 9810:ssä on markkinoiden suorituskykyisin modeemi.

Mediaprosessointi on myös parantunut dedikoidun kuvankäsittelypiirin ja päivitetyn MFC-tuen ansiosta. Yhdessä uudistukset mahdollistavat tehokkaamman kuvanvakautuksen sekä parempilaatuiset kuvat pimeässä (vähemmän kohinaa ja enemmän kirkkautta) sekä UHD-tasoisen videokuvauksen 120 FPS:n kuvataajuudella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.