Android-laitteisiin uusi "on-body detection" -lukitusmekanismi

Matti Robinson

Android-laitteisiin uusi on-body detection -lukitusmekanismi
Google on tuomassa Android-puhelimiin uutta lukitusominaisuutta, jonka avulla puhelimen lukittuminen kesken käytön jää kenties unholaan. Niin kutsuttu on-body detection -ominaisuus mahdollistaa älykkään lukitsemisen vain kun puhelinta ei enää käytetä.

Uusi ominaisuus perustuu kiihtyvyysanturin tietoihin, joiden perusteella päätellään onko laite edellee kädessä tai taskussa. Lukitus tapahtuu esimerkiksi jos puhelimen asettaa pöydälle, josta se helposti joutuu vääriin käsiin. Näyttö kylläkin sammuu myös jos laite on käyttämättömänä kädessä, mutta laite ei lukitse itseään esimerkiksi asetetulla salasanalla.

Ominaisuus ei ole kovinkaan turvallinen, sillä tietysti puhelin voidaan varastaa myös kädestä tai taskusta, joten pitkäkyntisten tihutöitä se ei estä. Ehkä juuri tästä syystä Google ei pidä kovin suurta meteliä ominaisuudesta, vaan lisää sen kaikessa hiljaisuudessa laitteisiin.

Mikäli lukituksen haluaa päälle sulkiessa niin se onnistuu seuraavasti: sulkee ja samantien avaa laitteen ja painaa lukituskuvaketta.



Pikaisella kokeilulla ominaisuus tuntuu toimivan ihan mainiosti. Lukitus ei mennyt päälle kädessä tai sylissäkään pidettäessä, mutta minuutin jälkeen pöydällä ollessa laite oli jo lukinnut itsensä.

Ominaisuus löytyy ainakin allekirjoittaneen alkuperäisestä Nexus 7:stä, jossa on Android 5.1. Ominaisuus löytyy seuraavasti, mikäli Smart Lock on asetettu päälle Luotettavat tahot -valikosta: Asetukset -> Suojaus -> Smart Lock -> Havaitsee kantamisen. Lukitus täytyy olla joko kuvio, PIN-koodi tai salasana.

Löydätkö sinä ominaisuuden asetuksista Smart Lock -ominaisuuden alta?



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.