Apple on kasvattamassa iPadin jumboluokkaan

1
Manu Pitkänen

Apple on kasvattamassa iPadin jumboluokkaan
IPhonen näytön koko on kasvamassa, mutta niin on myös iPadinkin, kertoo Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Apple aikoo julkaista ensi vuoden alussa syksyllä esiteltävien 9,7-tuumaisen iPad Airin ja 7,9-tuumaisen iPad minin rinnalle 12,9 tuuman näytöllä varustetun tabletin.

Noin 13-tuumaisesta "iPad Prosta" on puhuttu jo aiemmin, mutta viime aikoina huhurintamalla on ollut melko hiljaista. Applen on kuitenkin kerrottu kehittäneen iOS:lle niin sanotun split screen -tilan eli mahdollisuuden jakaa näyttöala useammalle sovellukselle samanaikaista käyttöä varten, mikä on melko vahva signaali isompinäyttöisestä ja ammattilaiskäyttöön suunnatusta tabletista.

Näytön jakaminen ja isompi näyttö yhdessä IBM:n kehittämien yrityssovellusten avulla saattaa vihdoin herättää yritysten kiinnostuksen laajalla rintamalla. IPadin myynti on kehittynyt kehnonlaisesti parina viime kvartaalina, mutta yrityksissä sekä julkishallinnossa/koulutuksessa piilee vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.



Bloombergin tietojen mukaan 12,9-tuumainen iPad esiteltäisiin vasta ensi vuoden alussa, joten siitä tuskin kuullaan vielä syksyllä mitään virallista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (1)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Järkevä liike Applelta. Nykyinen iPad (9,7") on juuri sopivan kokoinen, mutta varmasti löytyy kysyntää myös suuremmalle näytölle - kuten löytyy myös pienemmälle iPad Minille, joka ei sekään kovin kauan ole markkinoilla edes ollut.

Tåytyy myös sanoa, että HP:n All-in-One -Windows PC on suuren 20" kosketusnäytön ansiosta todella näppärä laite, ja etenkin siinä huomaa mihin Windows 8 on luotu. Tosin laite on liian kallis ominaisuuksiinsa verrattuna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.