Apple-vuodoillakin tienaa paremmin – Vuodessa yli 100 000 dollarin tili

Manu Pitkänen

Apple-vuodoillakin tienaa paremmin – Vuodessa yli 100 000 dollarin tili
Kulutuselektroniikkaan, erityisesti puhelimiin, liittyvät vuodot kiinnostavat lähes kaikkia. Niiden kautta saa vihiä tulevista tuotelanseerauksista ja auttavat päättämään kannattaako puhelinta ostaa nyt vai kenties odottaa vielä muutama viikko, jolloin saisi samalla rahalla hieman parempaa.

Vuotoihin liittyvän kiinnostuksen takia netissä julkaistaan lähes päivittäin huhuja. Joukossa on runsaasti onnenonkijoita, joiden jutuille ei löydy minkäänlaisia perusteita. Onneksi maailmalta löytyy kuitenkin muutamia henkilöitä, joiden kirjoituksiin on voinut luottaa lähes täysin. Puhelimien kokoonpanolinjoilla työskentelevät kiinalaiset voivat tehdä hyvän tilin pienen palkkansa päälle vuotamalla osia tai kuvia osista tehtaiden ulkopuoliselle yleisölle, mutta voiko vuodoilla muuten tehdä rahaa.

Luotettaviin vuotajiin kuului aiemmin Edgadget- ja Pocketnow-verkkosivustoilla kirjoittanut Evan Blass alias @evleaks, joka onnistui lyhyessä ajassa tekemään nimimerkistään käsitteen ja lähes synonyymin paikkansapitävälle vuodolle, joita koko teknologiamedia seurasi herkeämättä. Hänen vuotojaan siteerattiin ympäri maailmaa ja kuumien tuotejulkistusten lähestyessä odotettiin koska evleaks vuotaisi sen tiedot ja lehdistökuvat. Evleaksin tietovuodot liikkuivat lähinnä Android- ja Windows Phone -laitteiden ympärillä.



Blass yritti tehdä vuodoista itselleen ammatin. Hän otti vastaan lahjoituksia, lisäsi sponsoriviestejä Twitter-syötteeseensä ja perusti oman verkkosivun vuodoilleen, mutta valitettavasti MS-tautia sairastava Blass ei onnistunut tekemään vuodoillaan tarpeeksi rahaa itsensä elättämiseen. MS-taudin hoitoon uppoaa paljon rahaa ja sairauden pahetessa hoitoihin tarvittaan jatkuvasti lisää rahaa. Elokuun alussa hän kertoi 187 000 Twitter-seuraajalleen jäävänsä eläkkeelle ja yrittävänsä keksiä jotakin aivan muuta, jonka avulla hän pystyisi varautumaan tulevaan.

Samaan aikaan Applen tuotteisiin liittyviä vuotoja 9to5mac-verkkosivulla julkaiseva Mark Gurman kertoo tienaavansa vuodessa yli 100 000 dollaria. Tietojenkäsittelytiedettä Michiganin yliopistossa opiskeleva 20-vuotias Gurman kertoo säästävänsä osan palkastaan tulevia start up -unelmia varten. Hän ottaa osan Seth Weintraubin omistamalle verkkosivustolle julkaistujen kirjoitusten tuottamista mainosrahoista.

Blassin ja Gurmanin esimerkit osoittavat, että vuodoilla voi kyllä menestyä ja tehdä hyvin rahaa, mutta mikään itsestään selvyys se ei ole. Lähes 200 000 käyttäjän seuraaman Twitter-profiilin muuttaminen rahaksi ei ole ainakaan vielä erityisen helppoa ja vuotojen synnyttämät tuotot valuvat helposti muiden käsiin. Blassin tapauksessa teknologiasivustoille, jotka lainasivat ahkerasti hänen vuotojaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.